Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Συμμορία Αλγερινών διακινούσε ναρκωτικά


Σε οργανωμένη σπείρα Αλγερινών μεταναστών συμμετείχαν και δύο ανήλικοι όπου διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χασίς στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών και τα πλοκάμια της είχαν απλωθεί ως την Θεσσαλονίκη. Η συμμορία εξαρθρώθηκε από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, παρά την αντίσταση που προέβαλλαν δυο από τα μέλη της.

Οι... 

 
 
 
αστυνομικοί εντόπισαν το βράδυ της Κυριακής σε περιοχή των Σερρών έναν 32χρονο και έναν 27χρονο που αντιστάθηκαν σθεναρά προσπαθώντας να αποφύγουν τις χειροπέδες, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκαν. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους επτά κιλών και 36 γραμμαρίων που προόριζαν για πώληση.

Όπως διαπιστώθηκε, οι Αλγερινοί διακινητές κατοικούσαν σε ένα σπίτι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης μαζί με άλλους δυο ομοεθνείς τους, έναν 61χρονο και δυο ανήλικα παιδιά ηλικίας 17 και 16 χρόνων, που συνελήφθησαν κατά την αιφνιδιαστική επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης, ενώ ο σκύλος ανιχνευτής ανακάλυψε στο σπίτι άλλες δυο συσκευασίες με 31,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Στην κατοχή των αλλοδαπών βρέθηκαν 13 κινητά με τα οποία επικοινωνούσαν μεταξύ τους και με τους αγοραστές, τρία πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας που εξετάζεται πώς βρέθηκαν στα χέρια τους, μία τραπεζική κάρτα και 690 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις του χασίς. Και οι πέντε οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με κατηγορίες κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αντίσταση.