Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ


Ένταση επικρατεί κατά την επίσκεψη του Γιάννη Μουζάλα στον καταυλισμό του Ελληνικού, καθώς πρόσφυγες δεν τον αφήνουν να περάσει στις εγκαταστάσεις.

Μάλιστα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν βάλει μικρά παιδιά να δημιουργήσουν ανθρώπινη αλυσίδα ώστε να αποτρέψουν τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να μπει στον καταυλισμό.

Ο... 

κ. Μουζάλας αρχικά κατάφερε να μπει για λίγα λεπτά στον καταυλισμό, αλλά ήταν τέτοια η ένταση που αμέσως βγήκε.

Οι πρόσφυγες δεν επιτρέπουν στον υπουργό να περάσει και υπήρξε μεγάλη ένταση, ενώ πρόσφυγες πήραν ένα μωρό και το έδωσαν στην αγκαλιά του υπουργού.

Στην περιοχή δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία.

Σημειώνεται ότι από χθες πρόσφυγες πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», οι συνθήκες που επικρατούν είναι απαράδεκτες καθώς μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα όπως βρεφικό γάλα και pampers, το φαγητό που προέρχεται από την οργάνωση DRC είναι απαράδεκτο και δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχουν μεταφραστές, ενώ τα παιδιά πρέπει να μπουν στα σχολεία.