Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Αλλάζει χέρια το Capsis στην Ρόδο


Μετά από το λουκέτο που μπήκε πριν από πέντε χρόνια στο εμβληματικό ξενοδοχείο Capsis στην Ρόδο η σελίδα γυρίζει. Ποιος φέρεται ως νέος ιδιοκτήτης.

Το... 
 
 
 
 
   
  
 

 
 
 
 
Capsis υπήρξε ένα από τα πλέον εμβληματικά και τεραστίων διαστάσεων ξενοδοχεία που μεσουράνησαν τις περασμένες δεκαετίες. Χτισμένο στην δεκαετία του '70, φιλοξένησε από πολιτικούς ηγέτες και σταρς μέχρι συνέδρια διεθνούς βεληνεκούς ενώ οι πισίνες του υπήρξαν σκηνικό για εγχώριες ταινίες της δεκαετίας του '80.

Στα πέντε κτήρια που το απαρτίζουν μπορεί να φιλοξενήσει μία ολόκληρη κωμόπολη καθώς η δυναμικότητα του πλησιάζει τις 2.000 κλίνες. Παράλληλα το συνεδριακό κέντρο "Marika Capsis 2000" βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο έχει συνολική χωρητικότητα 8.000 συνέδρων, σε συνολικά 100 αίθουσες συσκέψεων διαφόρων μεγεθών. Διαθέτει τη μεγαλύτερη πολλαπλών χρήσεων αίθουσα με φυσικό φως στην Ελλάδα χωρητικότητας έως και 3.400 συνέδρων, ένα εκθεσιακό κέντρο 5.990 τμ, ένα πλήρως εξοπλισμένο business centre και μια εξειδικευμένη ομάδα για την διοργάνωση συνεδρίων.

Μετά από τις ημέρες δόξας που γνώρισε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρέμεινε κλειστό μετά από τις οικονομικές περιπέτειες που είχε η πρώην ιδιοκτήτρια του Ντία Καψή. Το ξενοδοχείο πέρασε στα χέρια της Eurobank και σύμφωνα με πληροφορίες σε πλειοδοτικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε την Τετάρτη η τράπεζα την μεγαλύτερη προσφορά (σ.σ. σύμφωνα με δημοσίευμα του reporter.gr, φέρεται να ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ) κατέθεσε ο επιχειρηματίας Νίκος Κούτρας ο οποίος διαθέτει ήδη δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247 η επόμενη φάση είναι η κατάθεση της εγγύησης από την πλευρά του πλειοδότη με την διαδικασία να ολοκληρώνεται το αργότερο έως το Πάσχα. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι είναι άγνωστες προς το παρόν οι προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη για την γιγαντιαία μονάδα ή οποία χρήζει άμεσης ανακαίνισης.

Στην τελευταία φάση λειτουργίας του το ξενοδοχείο διέθετε 691 δωμάτια και διαμερίσματα, συμπεριλαμβανομένων 10 δωματίων πλήρως εξοπλισμένων για άτομα με ειδικές ανάγκες και στον 9ο VIP όροφο προσφέρει 13 executive σουίτες, δύο προεδρικές σουίτες και την Royal Σουίτα με τρία υπνοδωμάτια, τρία καθιστικά, ένα σαλόνι με WC, τραπεζαρία, πιάνο , συσκευή φαξ, τρία λουτρά, Jacuzzi, γραφείο εργασίας κ.α.

Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμα: τρεις πισίνες, τρία εστιατόρια, τέσσερα bars, τρεις επιπλέον χώρους για εξωτερικές εκδηλώσεις, μασάζ, γυμναστήριο, μίνι μάρκετ, χώρο στάθμευσης για 300 αυτοκίνητα, ψυχαγωγικά προγράμματα, υπόγειο πέρασμα που συνδέει άμεσα τους κήπους του ξενοδοχείου με την παραλία της Ιξιάς, γήπεδο μπάσκετ, beach volley στην παραλία της Ιξιάς, πινγκ-πονγκ, γήπεδο τένις, διαγωνισμούς πόλο, αεροβική γυμναστική, μπιλιάρδο και βελάκια, υπαίθριο αμφιθέατρο ενώ προσέφερε ειδικά μενού (για τα παιδιά, διαβητικούς , Kosher, κ.λπ.).

H ιστορία της οικογένειας Καψή

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1930 στην Αίγυπτο. Εκεί η οικογένεια Capsis ίδρυσε το πρώτο της ξενοδοχείο , το Capsis House Egypt. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο Θάνος και η Μαρίκα Καψή, δημιούργησαν στην Ελλάδα μία από τις πρώτες αλυσίδες ξενοδοχείων, τα Capsis Hotels. Η αρχή έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης με το ξενοδοχείο Capsis Astoria στην πλατεία ελευθερίας το έτος 1966 και στην συνέχεια το Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη το έτος 1970.

Μαζί με τα “Capsis Beach Hotel and Bungalows” στην Αγία Πελαγία Kρητης, το ‘’Metropolitan Capsis Hotel and Apartments’’ στο νησί της Ρόδου και το “Esperia Capsis Hotel” στην Αθήνα, o όμιλος του Θάνου και της Μαρίκας έγραψε μια λαμπρή ιστορία και πορεία στον Ελληνικό τουρισμού και στην Ελληνική φιλοξενία. Μια πορεία γνωστή παγκοσμίως μιας και στα Capsis φιλοξενήθηκαν πανίσχυροι ηγέτες κρατών και το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι ολόκληρης της χώρας.

Το 1986 η Μαρίκα Καψή απεβίωσε αφήνοντας πίσω μια τεράστια κληρονομιά στις κόρες τις Λένα και Ντία Καψή. Ακολούθησε διαχωρισμός του ομίλου με την Ντία να αναλαμβάνει την διοίκηση των μονάδων στην Αγία Πελαγία και στη Ρόδο και την Λένα τη διοίκηση του ξενοδοχείου Capsis Astoria στο Ηράκλειο και του Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: news247.gr