Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού E.U.S.O. 2016-17 - 5η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης


Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 διεξήχθη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών(Ε.Κ.Φ.Ε.) Κέντρου Θεσσαλονίκης η τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τη συμμετοχή στη 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών E.U.S.O. 2016-17.
Ο διαγωνισμός αφορά στις δεξιότητες των μαθητών πάνω σε πειραματικές και εργαστηριακές ασκήσεις στη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία Λυκείου. Σκοπός του διαγωνισμού είναι...






η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη και διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων καθώς η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο εξαγωγής συμπερασμάτων και επίλυσης αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.


Στους τοπικούς διαγωνισμούς συμμετείχαν συνολικά 383 τριμελείς μαθητικές ομάδες από 318 Λύκεια από όλη την Ελλάδα και προκρίθηκαν 71 ομάδες για να συμμετάσχουν στους δύο Πανελλήνιους διαγωνισμούς (στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη) για τις ομάδες από τα σχολεία της Νότιας και Βόρειας Ελλάδας αντίστοιχα.

Την Πιερία εκπροσώπησε η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης, που αποτελούνταν από τους μαθητές: Παπαφωτίου Θεόδωρο, Χατζηλεονταρή Ιωάννα, Χαραλαμπίδη Αλέξανδρο.

 

Η ομάδα τους, παρόλο που αντιμετώπισε αρνητικό κλίμα με πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις και ανατροπές, κατέλαβε τελικάτην 5η θέσηστον τελικό διαγωνισμό της Βορείου Ελλάδος.Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στο κεντρικό αμφιθέατρο «Νικόλαος Οικονόμου» του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, στη Θεσσαλονίκη.
 

Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια αυτοί ήταν οι καθηγητές τους Ευθυμιάδου Κωνσταντία (βιολόγος), Τυροδήμος Ηλίας (φυσικός) καιΦούκης Αθανάσιος (χημικός), οι οποίοι τους προετοίμασαν στα αντίστοιχα μαθήματα.

Συγχαρητήρια παιδιά και πάντα επιτυχίες!