Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους συνοδούς καθηγητές κο ΛΙΝΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ, κα. ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ, κα. ΔΡΟΣΟΥΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ και ιδιαίτερα την συντονίστρια του προγράμματος και αρχηγό της συγκεκριμένης δράσης κα. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ. Στα πλαίσια του προγράμματος «Διαδρομές έρευνας και δημιουργίας» που υλοποιήθηκε κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-17 από την... 
αντίστοιχη σχολική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης και σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα του 5ου ΓΕΛ, 48 μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και συγκεκριμένα το ESRIN στα περίχωρα της Ρώμης. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με έναν κορυφαίο Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Θεσμό ( ο αντίστοιχος της NASA για την Ευρώπη) και εντυπωσιάστηκαν από τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο τομέα του διαστήματος, από την διάθεση των επιστημόνων του κέντρου να μοιραστούν με τα παιδιά μας όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις, αλλά και από τις καινοτόμες μεθόδους που χρησιμοποίησαν ώστε να γίνει πιο ελκυστική η παρεχόμενη γνώση στους εφήβους μαθητές.
Αξίζει να τονιστεί ότι δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές του προγράμματος να παρουσιάσουν εργασίες που είχαν εκπονήσει στα αγγλικά στην έδρα του ESRIN, πάνω σε θέματα που είχαν προταθεί από τον Οργανισμό.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές θα χορηγηθεί βεβαίωση από την ESA ότι συμμετείχαν στην αντίστοιχη ημερίδα.
Η όλη δραστηριότητα βοήθησε τους μαθητές να βγουν από τα αυστηρά όρια της τυπικής εκπαίδευσης και διεύρυνε τους ορίζοντες των αναζητήσεων τους. Ακόμη, αποτελεί καινοτομία και η σύμπραξη των δύο Λυκείων της πόλης μας, του 1ου και του 5ου, ένα γεγονός που παιδαγωγικά έχει πολύ μεγάλη αξία και σημασία.
Με βαθιά εκτίμηση για το Δ.Σ.
  
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΦΑΛΛΙΑΣ                                                ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΙΝΙΔΗΣ