Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Λοτζ, μια πόλη-έκπληξη που ικανοποιεί τους επισκέπτες της


Ταξίδι στην Πολωνία

Χτισμένη στην καρδιά της Πολωνίας, το Λοτζ αποτελεί ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του κινηματογράφου και της βραδινής διασκέδασης.

Στα... 
  
 
πολωνικά το όνομά της σημαίνει βάρκα και για αυτό το λόγο απεικονίζεται και στο θυρεό και τη σημαία της πόλης.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας βρίσκεται 135 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βαρσοβίας και εντυπωσιάζει με το μεσαιωνικό της στυλ.

Τα αριστοκρατικά αρχοντικά και οι ατμοσφαιρικές συνοικίες γοητεύουν τον επισκέπτη και τα ιστορικά μνημεία ζωντανεύουν τη μακραίωνη ιστορία της πόλης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα υπέροχα μουσεία και τα μουσικά συντριβάνια. Στην κεντρική οδό Πιοτρκόφσκα βρίσκεται το επιβλητικό εργοστάσιο υφαντουργίας Manufactura που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.

Το μουσείο μοντέρνας τέχνης Μουζέουμ Ζτούκι, φιλοξενεί μία από τις πιο σημαντικές συλλογές μοντέρνας τέχνης στην Πολωνία.

Η μεγάλη παράδοση του Λοτζ στον κινηματογράφο με την περίφημη πολωνική σχολή προσελκύει νέους από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με την έντονη νυχτερινή ζωή της.

Η πόλη φιλοξενεί και ένα από τα μεγαλύτερα λούνα παρκ στον κόσμο ενώ επιβάλλεται μια βόλτα από τον εντυπωσιακό Βοτανικό Κήπο και τα πάρκα του Λοτζ.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Λοτζ / Πολωνία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ζλότι (1 ζλότι: 0,23 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.






newsbeast.gr