Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Κρέμα καραμελέ - Νόστιμη και ελαφριά επιλογή


Υλικά για 2-4 άτομα

Για την καραμέλα 

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι νερό 


 





Για την κρέμα
  • 2 αυγά
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κούπες νερό για να διαλύσουμε το ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Για την καραμέλα
  1. Φτιάχνετε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο.
  2. Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνετε σε μέτρια φόρμα.
Για την κρέμα
  1. Ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα με ίση ποσότητα νερού, ρίχνετε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάτε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  2. Αδειάζετε στη φόρμα που την τοποθετείτε σε ταψί με χλιαρό νερό και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.