Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΚΛΕΦΤΗΣ ΡΟΜΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ... ΧΑΣΑΠΗ...


Για ακόμη μια φορά ένας πολίτης συνέλαβε κλέφτη στο κέντρο της Λαμίας. Ο ανήλικος Ρομά πλησίασε έναν ηλικιωμένο συμπολίτη μας στη συμβολή των οδών Πατρόκλου και Βύρωνος και του έκλεψε το πορτοφόλι...

Ο ηλικιωμένος που τον αντιλήφθηκε κάλεσε σε βοήθεια και ένας κρεοπώλης πετάχτηκε έξω από το μαγαζί και... 






όταν κατάλαβε τι έγινε, άρχισε να κυνηγάει τον κλέφτη.

Μετά από καταδίωξη, τον ακινητοποίησε στην πάνω πλευρά της πλατείας Πάρκου. Μάλιστα ο ανήλικος κλέφτης έφερε αντίσταση και προσπάθησε να ξεφύγει μέχρι να έρθουν να τον παραλάβουν οι αστυνομικοί.

Δυστυχώς οι κλοπές από τους ανήλικους ρομά στη Λαμία είναι καθημερινό φαινόμενο, χωρίς μέχρι στιγμής να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, αφού συνεχώς συλλαμβάνονται και μετά από λίγο είναι πάλι έξω για να συνεχίσουν το «έργο» τους.

Ο συγκεκριμένος ανήλικος είναι περίπου 12 ετών και έχει συλληφθεί δεκάδες φορές, ωστόσο παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές.

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δρουν και ως συμμορίες που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, τρομοκρατώντας και κλέβοντας ανήλικα παιδιά που επιστρέφουν από το σχολείο ή πάνε στο φροντιστήριο τους. Η δικαιοσύνη και το κράτος πρόνοια θα πρέπει να βρει λύση στο πρόβλημα γιατί όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση ξεφεύγει.