Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Οι διάσημες κερασιές «νίκησαν» τον σφοδρό χιονιά που έπληξε την Ουάσιγκτον (φώτο)


Ο σφοδρός χιονιάς που «χτύπησε» την πρωτεύουσα των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα μπορεί να προκάλεσε σημαντικά προβλήματα και καταστροφές. Μεταξύ των «θυμάτων» του είναι και οι διάσημες κερασιές της Ουάσινγκτον. Η... 
 
  

 
 
 
 
κακοκαιρία, βέβαια, μπορεί να κατέστρεψε κάμποσες αλλά οι υπόλοιπες αναμένεται να ανθίσουν και πάλι σε μερικές ημέρεςΑπό τη μανία των καιρικών φαινομένων δεν γλίτωσαν ούτε οι διάσημες κερασιές της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, ένα πανέμορφο τοπίο με τα ανθισμένα δέντρα, που προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατομμύρια τουρίστες.
Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις το χιόνι «έκαψε» περίπου τα μισά από τα άνθη των διάσημων κερασιών. Το κακό είναι πως το προηγούμενο διάστημα είχαν καταγραφεί υψηλές θερμοκρασίες και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλές από τις κερασιές Γιοσίνο να ανθίσουν σχεδόν πλήρως.«Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν λιγότερα άνθη σε σχέση με συνήθως και το χρώμα ενδεχομένως δεν θα είναι τόσο έντονο όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια» σημείωσε η Γκάι Βιέτζκε, επιστάτρια του Εθνικού Πάρκου σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.Πάντως υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά που λέει πως η ζημιά θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο μεγάλη και πως τελικά τα δέντρα άντεξαν στις πολικές θερμοκρασίες. Τα άνθη των κερασιών που δεν καταστράφηκαν πιθανόν θα ανθίσουν πλήρως γύρω στην 25η και 26η Μαρτίου, ημέρες αργότερα σε σύγκριση με τις αρχικές προβλέψεις, είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Πάρκου Μάικ Λίτερστ στη συνέντευξη τύπου. Η ποικιλία Γιοσίνο αποτελεί το 70% των 3.700 κερασιών στη λίμνη Tidal Basin και τα κοντινά πάρκα.Οι κερασιές σήμερα δεν είχαν ανθίσει και τα κλαδιά τους ήταν ξερά, ένα μουντό τοπίο που ερχόταν σε αντίθεση με τα παστέλ χρώματα που πλημμυρίζουν τέτοια εποχή την περιοχή και προσελκύουν χιλιάδες ανθρώπους από τότε που η Ιαπωνία δώρισε τα δέντρα στην Ουάσιγκτον το 1912 για να τιμήσει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εμφανής ήταν και η απογοήτευση των τουριστών, που αντί για το ροζ και λευκό τοπίο αντίκρισαν χιόνι και λάσπη.

Πηγή φωτογραφιών: Washingtonpost.com