Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Πρόσκληση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Γυναικών από την Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών –Παράρτημα Πιερίας «οι Ολυμπιάδες»




Με την ευκαιρία του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας για τα δικαιώματα των Γυναικών» που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου, η «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών-Παράρτημα διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 11.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης με τίτλο «Πρωτοπόρες γυναίκες στο στίβο της ζωής». Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγήτρια κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.Στην εκδήλωση θα τιμηθούν συμπολίτισσές μας για την προσφορά τους μέσα από την προσωπική και επαγγελματική τους πορεία. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.
H... 



Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών ιδρύθηκε το 1983 και σκοποί της είναι η εκπαίδευση, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και κοινωνική προσφορά σε θέματα ισότητας, υγείας, περιβάλλοντος, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προώθηση της γυναίκας στον Ευρωπαϊκό και Διεθνή χώρο και η αναβάθμιση, η προστασία και η βοήθεια στην οικογένεια. Σήμερα απαριθμεί περί τα 8000 μέλη στο δίκτυο παραρτημάτων που καλύπτουν ολη την Ελληνική Επικράτεια αλλά πλέον και όλο τον κόσμο με παραρτήματα σε όλες τις Ηπείρους.
Για την επίτευξη των στόχων της η Παναθηναϊκή:
• Συνεργάζεται με κυβερνητικούς Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Φορείς και Οργανώσεις (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ο.Η.Ε. κλπ.) σε κεντρικό επίπεδο ή τοπικά μέσω των παραρτημάτων της καθώς και με άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
• Συμμετέχει σε Διεθνή Δίκτυα και FORUM του Ο.Η.Ε. στο Πεκίνο για τις γυναίκες, Ευρωπαϊκο Λόμπι Γυναικών E.W.L.
• Οργανώνει Συνέδρια, Ημερίδες και εκδίδει το Περιοδικό «Σύγχρονη Ελληνίδα».
• Υλοποιεί Προγράμματα Εθνικά και Ευρωπαϊκά.
• Συμβάλλει στον Κοινωνικό Διάλογο για τα γυναικεία θέματα συνεισφέροντας με την πολυετή εμπειρία της.
Το Παράρτημα Πιερίας «οι Ολυμπιάδες», συμμετέχει ενεργά σε όλες τις παραπάνω δράσεις.