Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Κλειστός την ημέρα των εγκαινίων ο νέος αυτοκινητόδρομος στα Τέμπη

 
Κλειστός θα είναι ο νέος αυτοκινητόδρομος ο οποίος περιλαμβάνει τις σήραγγες Τεμπών, την Πέμπτη 6 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία θα γίνουν τελικά τα εγκαίνια του έργου ύστερα από τις αλλεπάλληλες αλλαγές στην ημερομηνία. Η πολυκοσμία είναι δύσκολο να επιτρέψει την διέλευση οχημάτων, οπότε για λόγους ασφαλείας το κυκλοφοριακό ρεύμα θα οδηγηθεί στην παλιά διαδρομή. Ο... 

 
 
 
 
νέος δρόμος, πάντως, θα δοθεί στην κυκλοφορία την προσεχή Παρασκευή.

«Εμείς έχουμε τη συμβατική υποχρέωση στις 31 Μαρτίου, την Παρασκευή, να έχουμε ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο να μπορεί να μπει σε λειτουργία και αυτό με πιστοποίηση του ανεξάρτητου μηχανικού και του Δημοσίου. Την ημέρα των εγκαινίων δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι να δοθεί στην κυκλοφορία, λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου», δήλωσε στο ΑΠΕ η κυρία Ειρήνη Ζαβρίδου. Το τελετουργικό μέρος των εγκαινίων ανέλαβε γνωστό γραφείο της Λάρισας.

Το έργο κατασκευής τμήματος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο 25 χιλιομέτρων, τρεις δίδυμες υπερσύγχρονες σήραγγες που θα παρακάμπτουν την κοιλάδα των Τεμπών, αλλά και τις γέφυρες που οδηγούν στις σήραγγες. Οι σήραγγες έχουν μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα, ενώ ξεχωρίζει αυτή των Τεμπών, η οποία είναι 6 χιλιόμετρα και θεωρείται η μεγαλύτερη των Βαλκανίων. 

thessaliaeconomy.gr