Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Εκπαίδευση υπαλλήλων Παιδικών Σταθμών και Κ.Α.Π.Η. του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης στις Πρώτες Βοήθειες


Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, και έπειτα από αίτημα του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες των υπαλλήλων των δημοτικών παιδικών σταθμών και Κ.Α.Π.Η..

Το...




πρόγραμμα εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, ήταν διάρκειας 3 ημερών (12 ώρες) και οι 52 συμμετέχοντες, εκπαιδεύτηκαν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά οποιοδήποτε περιστατικό συμβεί στον εργασιακό τους χώρο.



Τα σεμινάρια πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτές του Τμήματος, κ. Δημήτριος Κατιρτζής, και Ναούμ Οικονόμου.

 Το πρόγραμμα κατάρτισης επικεντρώθηκε στις παρακάτω ενότητες:

1. Βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης
2. Βασική Υποστήριξη Ζωής (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και χρήση Αυτόματου
    Εξωτερικού Απινιδιστή).
3. Αιμορραγίες και Τραύματα
4. Μυοσκελετικές κακώσεις
5. Προβλήματα από την έκθεση στο περιβάλλον
6. Επείγοντα περιστατικά  – Φαρμακείο

Τις ευχαριστίες του προς το Σώμα εξέφρασε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, κ. Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Παρέχουμε την κατάλληλη εκπαίδευση και επιμόρφωση σε όλους τους υπαλλήλους του Οργανισμού μας, για να μπορούν, όταν και εφόσον παραστεί ανάγκη, να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια, προκειμένου να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή» τονίζει σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης, Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος ευχαρίστησε «για την ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού». 
Η Εθελοντική Διοίκηση του Σώματος εκφράζει τα συγχαρητήρια του στον Ο.Π.Π.Α.Π. του  Δήμου Κατερίνης για την ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία του και τον ευχαριστεί θερμά για την μακροχρόνια εμπιστοσύνη του.