Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΧΑΒΡΑ


Αποκαρδιωτική εικόνα παρουσίαζε η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που παρά τις φιλότιμες και ευγενικές προσπάθειες του νέου προέδρου δεν μπόρεσε να επικρατήσει μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα για να κυλήσει ήρεμα η ημερήσια διάταξη.

Το ακροατήριο θορυβούσε έντονα με σχόλια και διαλογικές συζητήσεις και ένας αυθάδης καταστηματάρχης διέκοπτε συνέχεια τον εισηγητή και τον πρόεδρο για να τον διαβεβαιώσουν για πολλοστή φορά ότι δεν θα μειώσουν το πεζοδρόμιο μπροστά από το καταστημά του για να μπορεί να... 









βάλει όσο δυνατόν περισσότερες σειρές τραπεζιών και καθισμάτων διπλασιάζοντας σε βάρος των πεζών διαβατών το εμβαδόν του καταστήματος του, παρά την σαφή απαγόρευση του νόμου .

Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο κάθε κατάστημα μπορεί να τοποθετήσει μια σειρά καθισμάτων στο μήκος της πρόσοψης του καταστήματος εφόσον διαπιστωθεί από την αστυνομική υπηρεσία ότι δεν παρακωλύεται η διέλευση των πεζών. Αν το πεζοδρόμιο έχει αρκετό εύρος μπορεί να τοποθετηθεί και δεύτερη σειρά τραπεζιών. Και μια πρόταση και συμβουλή στο φίλτατο Δήμαρχο σε ότι αφορά την διαμόρφωση της Οδού Αγίου Νικολάου να μεταφέρει και να στεγάσει το Αστυνομικό τμήμα στην αίθουσα που είναι δίπλα στο Κ.Ε.Π . Να κατεδαφίσει ολότελα το παμπάλαιο και άσχημο οίκημα της αστυνομίας διευκολύνοντας αποτελεσματικά την κυκλοφορία των οχημάτων και να μονοδρομήσει τον κεντρικό δρόμο μέσα από το παρκινγκ όπως εισηγήθηκε ένας δημοτικός σύμβουλος που δεν συγκράτησα το όνομα του.

Όχι χαϊδέματα στους επιχειρηματίες που παρανομούν. Αν μπορεί να βρει χρήματα ας προχωρήσει στην κατασκευή υπόγειων παρκινγκ τα οποία θα αποσβέσει από το μικρό τέλος που θα επιβάλλει στα εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα στεγαστούν και θα εκλείψει και η ασχήμια του παρκαρίσματος στην οδό Αγίου Νικολάου που θέλει να αναπλάσει .

Χωρίς τόλμη ουδεμία πρόοδος φίλτατε Δήμαρχε

Με πολύ τιμή κ αγάπη

Νίκος Κουκουτάτσιος
Πρώην Δήμαρχος