Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ


Σε περίοδος κρίσης είναι πάντα εύκολο να αποφύγουμε την επίλυση προβλημάτων επικαλώντας την έλλειψη χρημάτων ...















Μη σας μπερδεύω!!! Λεφτά δεν υπάρχουν!!!

Ιδέες, όμως, υπάρχουν !!

Καλή θέληση υπάρχει !!

Προθυμία υπάρχει !!

Και πάνω από όλα υπάρχει ενθουσιασμός και αγάπη για τον τόπο !!

Να μείνουμε ρεαλιστές : Μεγάλα έργα δεν πρόκειται να γίνουν στην Μεθώνη, Πιερίας…

Ένα μεγάλο έργο ήταν προγραμματισμένο, αλλά και αυτό το πήρε το ποτάμι ή μάλλον το ποτάμι πήρε τα χρήματα και τα πήγε αλλού !!

Ευτυχώς μας μένουν τα μικρά, σχεδόν ανέξοδα έργα… Αυτά που βελτιώνουν την καλλωπιστική εμφάνιση του χωριού.. Αυτά που πραγματοποιούνται με πολύ λίγα χρήματα και με πολύ προσωπική δουλειά, χρησιμοποιώντας υπάρχοντα εργαλεία και υπολείμματα υλικών.

Έτσι, με το τίποτα, το άχρηστο συντριβάνι που ήταν χρόνια παραμελημένο στην πλατεία του χωριού μετατράπηκε σε ένα ωραίο ανθόκηπο. Τα χαλασμένα πλακάκια αφαιρέθηκαν και το τσιμεντένιο περίγυρο βάφτηκε με ένα ωραίο γλυκό πράσινο χρώμα που δένει αφάνταστα με την πρασινάδα και το τοπίο. Μένουν να ανθίσουν όλα τα λουλούδια για να προσθέσουν χρώμα και ομορφιά στην ανανεωμένη πλατεία μας …

Συμπέρασμα γαλλικό : Quand on a pas les moyens on fait avec ce qu’on a !!! ( σε ελεύθερη μετάφραση : όταν δεν υπάρχουν οι ανέσεις κάνεις με αυτό που έχεις )

Ιζαμπέλ Δέδε

Σε όποιον δεν αρέσει προτείνω να κατέβει στις επόμενες εκλογές και με το καλό, αν εκλεγεί, να προβαίνει σε όποιες αλλαγές τον ωθήσει η φαντασία του ( με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε βγει από την κρίση και ότι οι Δήμοι θα διαθέτουν μεγαλύτερα κονδύλια στα χωριά )  



Δεκέμβριος 2013…. Το συντριβάνι έχει τα χάλια του..Μισό μέτρο πλακάκι δεν διορθώνεται !!!! Τι να πω??? Το Ελληνικό ΄δεν βαριέσαι !! ΄ ?


3 Μαρτίου 2017…το παλαιό συντριβάνι μετατρέπεται σε ωραίο ανθόκηπο


20 Μαρτίου 2017… Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και ο ανθόκηπος σε λίγες μέρες θα δείξει τα χρώματα της άνοιξης 



20 Μαρτίου 2017… Όταν θα ανθίσουν όλα τα λουλούδια θα είναι πολυ όμορφα!!