Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

The Atlas of Beauty project - Η γυναικεία ομορφιά σε 12 χώρες (φώτο)


Πως είναι η ομορφιά της κάθε γυναίκας στον κόσμο... 

«Είμαι μία 30χρονη φωτογράφος από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, όμως έχω περάσει τα 3 τελευταία χρόνια της ζωής μου ταξιδεύοντας σε διαφορετικές χώρες. Ο πατέρας μου είναι ζωγράφος κι έτσι από τα παιδικά μου χρόνια είχα πάντα γύρω μου χρώματα. Όταν... 

 
 
 
 
έγινα 16 ανακάλυψα τον κόσμο της φωτογραφίας. Δυστυχώς δεν μπορούσα να ζήσω μόνο από αυτό, οπότε αναγκάστηκα να εργαστώ σε άλλους τομείς ώστε να έχω ένα καλό εισόδημα. Οι περιπλανήσεις μου και τα ταξίδια μου σε διαφορετικά μέρη του κόσμου στις περιόδους των διακοπών μου με έκαναν να ανακαλύψω τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία που υπάρχει στον πλανήτη μας. Έτσι στα 27 μου αποφάσισα να αφήσω πίσω μου την απλή καθημερινή ζωή μου στο Βουκουρέστι και να αποθέσω όλη μου την προσπάθεια και τις οικονομίες στα ταξίδια και τη φωτογραφία», αφηγείται η Μιχαέλα Νορόκ στο site του “The Atlas of Beauty project”.Έτσι ακριβώς λοιπόν ξεκίνησε ο Άτλας της Ομορφιάς. Με στόχο την ανάδειξη της κρυμμένης ομορφιάς που υπάρχει δίπλα μας και χωρίς καμία διάκριση στα χαρακτηριστικά της γυναίκας, η δημιουργός του πρότζεκτ Μιχαέλα Νορόκ κάνει την αγαπημένη της ασχολία επάγγελμα φωτογραφίζοντας απλές καθημερινές γυναίκες και προσφέροντας στο κοινό ένα πλούσιο σε χρώματα και ομορφιά αποτέλεσμα που ταξιδεύει όποιον το δει.


Ο παγκόσμιος αυτός χάρτης πορτρέτων μέσα σε τρία χρόνια έχει καταφέρει να γίνει πολύ δημοφιλής ανά τον κόσμο, συγκεντρώνοντας ένα εκατομμύριο ακολούθους στο Facebook και χιλιάδες ακόμη στο Instagram, ενώ η Μιχαέλα δέχεται δωρέες προκειμένου να συνεχίσει το έργο της.

Πεκίνο, Κίνα


Κατμαντού, Νεπάλ


Αβάνα, Κούβα


Βαρανάσι, Ινδία


Λαπωνία, Φινλανδία


Θεσσαλονίκη, Ελλάδα


Κοιλάδα του Όμο, Αιθιοπία


Βερολίνο, Γερμανία


Τιφλίδα, Γεωργία


Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Αθήνα, Ελλάδα


Νασίρ Αλ Μουλκ, Ιράν


Πηγή: bovary.gr