Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ 2017 ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Φώτο-Βίντεο)


Η καθιερωμένη «ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος στην Τοπική Κοινότητα Άνω Αγίου Ιωάννη, όπου αναβιώνει το έθιμο τσουγκρίσματος των αυγών, οι γνωστές «ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ», που έχουν τις ρίζες τους στον Πόντο και συμβολίζουν την Ανάσταση του Κυρίου και την σύγκρουση του καλού με το κακό. Την Πασχαλινή γιορτή που...  








έγινε στην πλατεία του χωριού διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «ΑΡΓΟΣ».

Η βροχή που ξέσπασε αμέσως μετά τις αυγομαχίες των μεγάλων δεν επέτρεψε τη συνέχιση της εκδήλωσης με τον διαγωνισμό στις αυγομαχίες των παιδιών, αλλά και την πραγματοποίηση των παραδοσιακών χορών που είχαν προγραμματισθεί για τη διάρκεια της εκδήλωσης και θα παρουσίαζαν το μουσικοχορευτικό τμήμα του Συλλόγου, καθώς και το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Π. Κεραμιδίου «Μ.Αλέξανδρος».
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Λάζος Ντόντης, Κώστας Τσιουκάνης και Πιπίτσα Μακρίδου - Παρτσαλίδου, ο εντεταλμένος σύμβουλος για τα ΜΜΕ Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέκος Γιουμίδης, Γιώργος Ίτσιος και Γιώργος Κυριακίδης, ο πρόεδρος Άνω Αγίου Ιωάννη Χαράλαμπος Οφίδης και ο πρόεδρος της Γανόχωρας Ιωάννης Μαντονίτσας, ο πρόεδρος του μορφωτικού πολιτιστικού συλλόγου Γανόχωρας "Θρακικός" Θωμάς Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου "Άργος" κ. Παυλίδης, ο συντονιστής των αυγομαχιών Παύλος Οφίδης κ.α.

Οι νικητές των φετινών αυγομαχιών, όπου επικράτησε η ομάδα του Άνω Αγίου Ιωάννη "ΟΙ ΛΥΚΟΙ" και πήρε το πρώτο κύπελλο, ήταν οι εξής:

1) Σίμος Σιδηρόπουλος
2) Άρης Παπαδόπουλος
3) Αποστόλης Γραμματικόπουλος