Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Μπλόκο στο «Παγκρήτιο» για τον τελικό Κυπέλλου - Το στάδιο στο Ηράκλειο «κόβεται» από την αστυνομία και την Περιφέρεια

Ένα από τα υποψήφια γήπεδα για να φιλοξενήσουν τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (ανάλογα με τους αντιπάλους που θα προκύψουν) είναι το «Παγκρήτιο». Ωστόσο, φαίνεται ότι μπαίνει...
 
   
 
 
 

 
 
 
 
 
μπλόκο για το συγκεκριμένο στάδιο, καθώς δεν τηρούνται κάποιες προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα, την απαγόρευση αγώνων ποδοσφαίρου και αγωνισμάτων στίβου αν ο δήμος Ηρακλείου δεν υποβάλει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και μελέτη - δήλωση στατικής επάρκειας των στεγάστρων των κερκίδων και της αθλητικής εγκατάστασης, αποφάσισε η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας neakriti,gr, «η απόφαση αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι εντός 15 ημερών, και μέχρι τις 5 Μαΐου, η Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Ηρακλείου ΑΑΗ/ΟΤΑ θα πρέπει να έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης φθορών και γενικότερα συντήρησης του Παγκρήτιου Σταδίου, κυρίως όμως στην κατάθεση των πιστοποιητικών πυρασφάλειας και στη δήλωση στατικής επάρκειας».

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι «οι διαδικασίες για το πιστοποιητικό πυρασφάλειας έχουν προχωρήσει θεαματικά, ενώ και η σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας δεν δείχνει να απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή της». Επίσης, οι άνθρωποι της ΕΠΣ Ηρακλείου υποστηρίζουν ότι έχουν πάρει διαβεβαιώσεις ότι το θέμα αν δεν έχει ήδη λυθεί θα λυθεί άμεσα.

Όπως αναφέρεται: «Μέχρι τότε παραμένει σε ισχύ η σφράγιση των εξεδρών των θυρών 8, 9, 10, 11, 12, 13 και 14, των χώρων του ανοιχτού στίβου, καθώς και των αύλειων χώρων τους, ενώ δεν επιτρέπεται η λειτουργία για το ποδόσφαιρο και τον ανοιχτό στίβο, που μένουν "υπό συνθήκες σφραγίσεως" τουλάχιστον μέχρι τις 5 Μαΐου».

Το Παγκρήτιο είναι το Νο2 φαβορί, μετά το ΟΑΚΑ, για να φιλοξενήσει τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στις 6 Μαΐου, μετά από τις επισκέψεις που έκανε η αρμόδιος υπάλληλος της ΕΠΟ στα υποψήφια στάδια/γήπεδα.

Ένας ακόμη παράγοντας είναι η στάση της αστυνομίας Ηρακλείου, η οποία παρότι επισήμως δεν έχει εκφραστεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τη διοργάνωση του τελικού.