Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στον υποστράτηγο Γιάννη Τζανιδάκη

 
Στη θλίψη βυθίστηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τη σημερινή τραγωδία με τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου απ 'όπου ανασύρθηκαν νεκροί τέσσερις επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και ο Ρεθυμνιώτης υποστράτηγος, Ιωάννης Τζανιδάκης.

Ο... 

 
 
 
 
 
 
υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς έχασε τη ζωή του στη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου Χιούι, στο Σαραντάπορο.

Όπως ανακοινώθηκε, η εξόδιος ακολουθία του Ιωάννη Τζανιδάκη, θα τελεσθεί την Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στην Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου.


Η εξόδιος ακολουθία του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου(ΤΘ) θα τελεσθεί την Παρασκευή στις 10 το πρωί στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας.

Η εξόδιος ακολουθία του ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα θα τελεσθεί αύριο στις 12 το πρωί στη Λάρισα και η εξόδιος ακολουθία του υπολοχαγού(ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή θα τελεσθεί αύριο στις 5:30 το απόγευμα, επίσης στη Λάρισα.

Ποιος ήταν

Ο υποστράτηγος καταγόταν από την Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου ενώ μόλις πρόσφατα, τον περασμένο Μάρτιο, στις κρίσεις των αξιωματικών, είχε προαχθεί σε υποστράτηγο και τοποθετήθηκε υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μανώλη και τον Απόστολο, οι οποίοι υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. Ζούσε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Ο ανώτατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009.

Οι δύο άνδρες διατηρούσαν και προσωπική φιλία μιας και τους ένωνε η καταγωγή τους.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, θέλησε με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αποχαιρετήσει τον υποστράτηγο και πρώην υπασπιστή του.

«Η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες, θρηνούμε για την απώλεια των τεσσάρων άξιων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας, που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος. Ιδιαίτερα εγώ, είμαι βαθύτατα συντετριμμένος διότι με τον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη μας συνέδεε βαθύτατη προσωπική φιλία και υπήρξε διευθυντής του στρατιωτικού μου γραφείου την περίοδο, που άσκησα τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ήταν πραγματικά τέσσερις εκλεκτοί στρατιωτικοί και σπάνιοι άνθρωποι που ξεχώρισαν για τον επαγγελματισμό, το ήθος, την σεμνότητα και την προσφορά τους στις ένοπλες δυνάμεις μας και την πατρίδα.

Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και τους οικείους τους».

Ο εκλιπών, σύμφωνα με το rethemnosnews.gr διατηρούσε στενές σχέσεις με την ιδιαίτερη πατρίδα του και την ευρύτερη περιοχή και πριν λίγες ημέρες εόρτασε το Πάσχα στην Ελεύθερνα με συγγενείς και φίλους.

Μάλιστα κάθε χρόνο πραγματοποιούσε το τάμα του στον Ναό της Αναλήψεως στην Κυριάννα Ρεθύμνου από όπου και το φωτογραφικό υλικό από την παρέα με φίλους και συγγενείς που ακολούθησε της περσινής Θείας Λειτουργίας, που έμελλε να είναι και η τελευταία φορά που επιτελούσε το θρησκευτικό του τάμα.

Πηγή
 Με πληροφορίες από rethemnosnews.gr 
 
cretalive.gr