Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

O Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας δηλώνει έντονη ανησυχία για την πληροφορία περί κλεισίματος αγροτικών ιατρείων



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Κατερίνη 27/3/2017
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Aρ. πρωτ.:
ΠΙΕΡΙΑΣ
ΘΕΜΑ: Κλείσιμο αγροτικών ιατρείων

O Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας δηλώνει την έντονη ανησυχία του από την πληροφορία ότι από την 1η Μαΐου, υπάρχει πρόθεση της 3ης ΥΠΕ να προχωρήσει στην κατάργηση κάποιων ιατρείων σε χωριά του νομού μας. Ο αγροτικός ιατρός που έχει στην ευθύνη του δημοτικά διαμερίσματα θα επισκέπτεται μόνον τις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων και όχι όλα τα δημοτικά διαμερίσματα όπως ίσχυε έως σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι... 

θα κλείσουν 6 αγροτικά ιατρεία με όλες τις παράπλευρες συνέπειες. Δεν είναι δυνατόν να μετακινούνται υπερήλικες ή ηλικιωμένοι για μια απλή εξέταση ή ιατρική πράξη. Επιπλέον εκφράζουμε την ανησυχία ότι τα φαρμακεία των χωριών αυτών, που προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα και που λειτουργούν ήδη οριακά, με μια τέτοια απόφαση θα οδηγηθούν σε οριστικό κλείσιμο.
Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι των χωριών αυτών θα στερηθούν παντελώς  την πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική πρόσβαση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία τους.
          Θεωρούμε ότι η κατάργηση των αγροτικών ιατρείων μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στην ήδη επιβαρυμένη ύπαιθρο του νομού  και προτείνουμε στην 3η ΥΠΕ  και τον Δήμο Κατερίνης να επανεξετάσουν την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων.

   Ο     πρόεδρος                                      Ο γενικός γραμματέας

ΚΟΥΙΜΤΖΙΔΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ                 ΑΓΑΠΟΥΔΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ