Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Μητροπολίτης Ιερισσού: Αλιβάνιστοι και πριμαντόνες όσοι αμφισβητούν το Άγιο Φως (video)


Σκληρή απάντηση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσαν το θρησκευτικό αίσθημα των Χριστιανών τη Μεγάλη Εβδομάδα αμφισβητώντας το Άγιο Φως, έστειλε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος.

Ο... 

σεπτός Μητροπολίτης από άμβωνος τα είπε “έξω από τα δόντια” στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δεν δίστασε να στείλει το δικό του μήνυμα όχι μόνο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και σε όλους όσοι προκαλέσουν τους Χριστιανούς τη Μεγάλη Εβδομάδα ή τα Χριστούγεννα: «Άλλη φορά εάν τολμήσουν Μεγάλη Εβδομάδα ή Χριστούγεννα και αρχίσουν τις κουτάλες και τα πολιτικά τερτίπια θα πάρουν απάντηση από την Εκκλησία. Η απάντηση από την Εκκλησία δεν είναι απλή γιατί στοιχίζει στα ψηφαλάκια. Δι’ ευχών…», είπε ο Ιεράρχης.

Ο μητροπολίτης είπε κατά τη διάρκεια του κυρήγματός του ότι θα δώσει απάντηση σε ορισμένους βουλευτές που «έχουν χάσει τα μυαλά τους» και εμφανίζονται ως «ανόητες πριμαντόνες» τη Μεγάλη Εβδομάδα και τα Χριστούγεννα.

«Δυο τρεις βουλευτές μας είπαν κομψευάμενοι, (δεν κοιτάζουν το πρόσωπό τους στην τηλεόραση) ότι το Άγιο Φως είναι νεοπαγανιστικό φαινόμενο. Για στάσου εσύ κόπτεσαι υπέρ του Δωδεκαθέου που είναι παγανισμός και εμένα το λες; Αλιβάνιστοι άνθρωποι. Όταν βγαίνουν στην τηλεόραση και λένε βλακείες, γυρίζουν στα μούτρα τους. Αλιβάνιστοι».

Ο μητροπολίτης έστειλε το δικό του μήνυμα και στον Πρωθυπουργό, τον οποίο ευχαρίστησε για το άνοιγμά του προς την Εκκλησία, όμως τους έστειλε άλλο ένα μήνυμα επικαλούμενος διάλογο του Χριστού με τον Πόντιο Πιλάτο.
Το video είναι από το ergoblog