Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (98η ΕΠΕΤΕΙΟΣ)

 
Το αναλυτικό πρόγραμμα ορίζεται ως εξής:


Ομιλίες σε όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού. Η ημέρα και η ώρα θα καθοριστούν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
  
        
 

 
 
 
 
 
   Κυριακή 21 Μαΐου 2017
           
            1. 'Ώρα 09:30' Στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση.
 Την ομιλία θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό εκπρόσωπος των Ποντιακών Συλλόγων της Πιερίας.
Θα ακολουθήσει πομπή προς την πλατεία γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
2. 'Ώρα 10:45' Στο μνημείο που βρίσκεται στην Πλατεία Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (επί της 19ης Μαΐου - απέναντι από το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης) θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Πιερίας, τον Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Στεφάνια, επίσης, θα καταθέσουν εκπρόσωποι ποντιακών Σωματείων της Πιερίας καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων, Συλλόγων και Σωματείων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο. (Ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας).
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός 'Ύμνος.
3. 'Ώρα 20:30'. Στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη διοργανώνεται η κεντρική εκδήλωση Μνήμης με ευθύνη των Ποντιακών Συλλόγων της Πιερίας. Ομιλητής είναι ο κ. Γεώργιος Καραμπέλιας, Εκδότης – Συγγραφέας, επικεφαλής του Κινήματος “ΑΡΔΗΝ” με θέμα: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Οι κίνδυνοι συρρίκνωσης του Ελληνισμού και η ανάγκη Εθνικής Στρατηγικής». Ακολουθεί πρόγραμμα από Μικτή Χορωδία των Ποντιακών Συλλόγων της Πιερίας και έκθεση φωτογραφίας.