Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Εκεί που οι πάπιες περπατούν πάνω στα ψάρια


Το Pymatuning Reservoir στο Crawford, στην αμερικανική πολιτεία της Πενσυλβάνια, κάποτε ήταν ένας πολύ μεγάλος βάλτος. Ο ποταμός... 







Shenango έρεε διά μέσου αυτού του βάλτου και παρείχε αλλά όταν μια καταστροφική πλημμύρα έπληξε τις κοιλάδες το 1913, δημιουργήθηκε η ανάγκη να δαμαστεί το ποτάμι.



Έτσι το 1934 δημιουργήθηκε ένα φράγμα και μια δεξαμενή για τη διατήρηση των υδάτων που εισέρχονταν στο βάλτο και για τη ρύθμιση της ροής του νερού στα ποτάμια Shenango και Beaver. Μια κοίλη κατασκευή από σκυρόδεμα δημιουργήθηκε επίσης για να επιτρέπει την ανεξάρτητη ρύθμιση της ανώτερης δεξαμενής.



Η ροή του νερού σε αυτήν συνεπάγεται μια συνεχή παροχή φυσικών τροφίμων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων φυτικών υλικών, προνυμφών εντόμων, καραβίδων και άλλων ασπόνδυλων, αντλώντας μεγάλο αριθμό ψαριών.



Χιλιάδες υπερμεγέθεις κυπρίνοι συσσωρεύονται στην άκρη της δεξαμενής περιμένοντας να φάνε το ψωμί που ρίχνουν οι τουρίστες στο νερό. Μερικές φορές τα ψάρια είναι τόσο χοντρά ώστε οι πάπιες, που ανταγωνίζονται για ένα κομμάτι φαγητού, μπορούν εύκολα να πηδήξουν στις πλάτες τους για να πάρουν μια φέτα ψωμιού. Αυτές οι σκηνές έχουν γίνει διάσημες, προσελκύοντας πολλούς τουρίστες. Στις πινακίδες, μάλιστα, κατά την είσοδο στην τοποθεσία αναγράφεται: “εδώ οι πάπιες περπατούν πάνω σε ψάρια”.



Ωστόσο όλη αυτή η διαδικασία του ταΐσματος των ψαριών προκαλεί ανησυχία στους οικολόγους επειδή το ψωμί και άλλα είδη διατροφής όπως ντόνατς, bagels, popcorn και κέικ που οι άνθρωποι ρίχνουν δεν είναι υγιής τροφή για τα ψάρια. Πάντως, εδώ συρρέουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 500.000 τουρίστες.




perierga.gr