Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Δ.Σ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας αποφάσισε ομόφωνα την αποχή από κάθε εργασία αυτό το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαϊου και τη συμμετοχή στην 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που προκήρυξε η ΠΟΕ -ΟΤΑ την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 22 και 23 του μηνός.
Με τις κινητοποιήσεις αυτές:

 
 
 
 
1. «διεκδικούμε και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της εξαγγελίας του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την υποχρεωτική φοίτηση των προνήπιων στα Νηπιαγωγεία, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην εργασιακή ανασφάλεια και σε κλείσιμο και απαξίωση της κοινωνικά καταξιωμένης Υπηρεσίας των Παιδικών Σταθμών.
2.Τονίζουμε ότι «δεν θα αποδεχθούμε καμία περικοπή του επιδόματος βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση του Ειδικού Συνταξιοδοτικού καθεστώτος των εργαζομένων που εργάζονται στις υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων, όπως έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου».

3.Καλούμε την κυβέρνηση «να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την εργασία και την πληρωμή των συμβασιούχων-παρατασιούχων, παρά τα όσα προαναγγέλλει η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φέρνοντας άμεσα νομοθετική ρύθμιση, όπως έχει δεσμευτεί για οριστική επίλυση του προβλήματος και την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία».

                                                        Για το Δ.Σ
 η γραμματέας                                ο Πρόεδρος
Σιάκα Ανδρονίκη                           Κομπατσιάρης Χρήστος