Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Βουλή: Ψηφίζεται το τέταρτο μνημόνιο που αλλάζει τη ζωή των Ελλήνων προς το χειρότερο


Επί τα χείρω θα αλλάξει η ζωή των Ελλήνων μετά την ψήφιση των σκληρών μέτρων τα οποία συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Η νύχτα προβλέπεται …μακρά καθώς σήμερα Πέμπτη αναμένεται να … 

 
 
 
 
 
 
διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι αρχηγοί των κομμάτων και η ψηφοφορία θα γίνει πολύ αργά το βράδυ.

Χθες Τετάρτη 17 Μαΐου οπότε και συζητήθηκε για πρώτη μέρα στην Ολομέλεια, σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και διατυπώθηκαν σοβαρές ενστάσεις για τη συνταγματικότητα των μέτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση, η Χρυσή Αυγή, μετά το σοβαρό περιστατικό με τη χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη εναντίον του Νίκου Δένδια.

Αριστερά και… αντισυνταγματικά

Η Αριστερά έχει ταυτιστεί με την παραβίαση κάθε λέξης του Συντάγματος και όχι με την τήρηση του», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των ενστάσεων αντισυνταγματικότητας, προσθέτοντας ότι μία σειρά μέτρων της κυβέρνησης κρίθηκαν ως αντισυνταγματικά.«Είναι αξιοθρήνητη η αιτιολογία σας ότι κόβετε τις συντάξεις για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος».

Στους ίδιους τόνους κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, προειδοποιώντας την κυβέρνηση πως θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων. «Δεν ακούσαμε ότι έχει στοιχειωδώς μία μελέτη της Αναλογιστικής Αρχής ή άλλων διεθνών οργανισμών, όπως είχαμε παλιότερα, εν προκειμένω του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, που να τεκμηριώνει αυτές τις περικοπές».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επισήμανε πως η ουσία είναι ότι πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τα ίδια ταξικά συμφέροντα που υπηρετούσε η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Όταν έκοβε συντάξεις η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένσταση αντισυνταγματικότητας και κατέφευγε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, τώρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση άλλαξαν, απλώς, οι ρόλοι», υπογράμμισε.

Το Ποτάμι, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου του, Γιώργου Αμυρά, έκανε λόγο για αντισυνταγματικά μέτρα.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι ακόμα ένα μνημόνιο, το δεύτερο που φέρατε ως κυβέρνηση, κάνετε τα ίδια με τους προηγούμενους και δεν βλέπουμε να προστατεύεται καμία ευπαθής ομάδα, δεν πασχίζετε για την ανάπτυξη, θα οδηγηθούμε στην πλήρη καταστροφή. Αυτό το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό και η θέση της Ένωσης Κεντρώων ταυτίζεται με αυτήν τη θέση», είπε ο Αν. Μεγαλομύστακας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων.

«Φτηνή επιχειρηματολογία» χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, υποστηρίζοντας πως είναι ψέμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι όλες οι συντάξεις θα περικοπούν, αφού τα μέτρα θα επηρεάσουν λιγότερους από τους μισούς συνταξιούχους.

Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη στην Ολομέλεια

Αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.Όλα ξεκίνησαν ότι ο κ. Γεωργιάδης είπε από το βήμα της Βουλής: «Θυμάμαι την μαχητικότητα του κ. Συρμαλένιου για να μην μειωθούν οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά. Τελικά τα ψηφίζει όλα. Άκουσα και την κυρία Τελιγιορίδου να λέει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ένδεια. Αλήθεια; Για ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο με τα 700.000 ευρώ στην BlackRock, τον κ. Σταθάκη με τα 2.000.000 ευρώ και τον κ. Παπαδημητρίου. Πώς αισθάνεστε, υπουργέ Τσακαλώτε, όταν πριν λίγα χρόνια ήσασταν σε ένα τραπεζάκι στην πλατεία Συντάγματος με ένα πανό “δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε”. Σήμερα εισηγείστε αυτά τα φριχτά μέτρα για να πάρετε παραμετρικές διαφορές για να καταστήσουν βιώσιμο το χρέος. Ποιο χρέος; Αφού μας λέγατε δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε. Λέγατε ψέματα. Ζητήσατε συγγνώμη; Όχι αντιθέτως μας λέγατε ότι αν κατέβει το αφορολόγητο κάτω από 9.100 θα παραιτηθείτε από υπουργός και θα καταψηφίσετε το νομοσχέδιο. Ειλικρινά σας ρωτώ. Αισθάνεστε ότι διατηρείτε την αξιοπρέπειά σας; Αισθάνεστε ότι έχετε χάσει παντελώς την αξιοπρέπειά σας στην κοινωνία; Τη δήλωσή σας περί παραιτήσεων την έχουν ακούσει οι δανειστές. Ξέρετε τι λένε; “Αυτός ο Τσακαλώτος ότι και να πει δεν έχει σημασία. Αγαπάει τόσο την καρέκλα του που στο τέλος θα τα υπογράψει όλα” αυτά λένε. Στο Youtube υπάρχει βίντεο με τον κ. Βέττα και με εμένα. Τότε ο Βέττας έλεγε δεν ψηφίζω μείωση αφορολόγητου και συντάξεων. Του είχα πει “μην εκτίθεσαι παιδί μου. Θα τα ψηφίσεις όλα”. Είστε ανθρωπάκια. Ψηφίζετε ναι σε όλα για την καρέκλα».

Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Πολάκη, ο οποίος απάντησε: «Ανθρωπάκι είναι αυτός ο οποίος του δίνει διαταγή ο αρχηγός του κόμματός του και μαζί με τον διπλανό του κάνει ερωτήσεις για να πάρουμε πιο γρήγορα τα υποβρύχια και ανταμείβεται με θέση στην κυβέρνηση. Ανθρωπάκι ελεεινής μορφής είναι αυτός που δίνει σε συνέταιρο του διαφήμιση. Δεν συγκρινόμαστε. Ανθρωπάκι είναι αυτός που βλέπει ότι του καταστρέφεται το αφήγημα αριστερής παρένθεσης και προσπαθεί να λασπώσει, να σπιλώσει για να περάσει το μήνυμα ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Εμείς και αύριο πρωί να φύγουμε έχουμε τρόπο να ζήσουμε. Το κατάλαβες κ. αντιπρόεδρε μιας ιστορικής παράταξης που εκπροσωπείται σήμερα από θαυμαστές του Παττακού;».

Εκτός της διήμερης συζήτησης τέθηκε η Χρυσή Αυγή

Δεν θα συμμετάσχουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα που συμφώνησαν η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με αφορμή το επεισόδιο με τη χειροδικία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, πρότεινε στην Ολομέλεια να μη συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις διήμερες συζητήσεις, πρόταση η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής διατύπωσε την ένσταση του και αποχώρησε.

Ωστόσο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις ονομαστικές ψηφοφορίες την Πέμπτη 18 Μαΐου.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr