Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: «ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ»


Άγριο “κράξιμο” στον Ερντογάν και στους μπράβους του από τη δήμαρχο της Ουάσινγκτον, Μάριελ Μπάουσερ για τα χθεσινά επεισόδια έξω από την Πρεσβεία της Τουρκίας στη Λεωφόρο Μασαχουσέτης, μεταδίδει από την Ουάσινγκτον ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Σε... 

 
 
 
δήλωσή της η δήμαρχος υπογραμμίζει: “Αυτό που είδαμε χθες -μια βίαιη επίθεση σε μια ειρηνική διαδήλωση- είναι μια προσβολή στις αξίες της Ουάσιγκτον και τα δικαιώματά μας ως Αμερικανοί. Καταδικάζω κατηγορηματικά αυτές τις ενέργειες και ενημερώθηκα από τον επικεφαλής (των αστυνομικών αρχών) Newsham για την απάντησή μας. Το Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας θα συνεχίσει να διερευνά το περιστατικό και θα συνεργαστεί με τους ομοσπονδιακούς εταίρους για να εξασφαλίσει την απόδοση της δικαιοσύνης».
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζον Μακέιν, δήλωσε την Τετάρτη ότι “δεν υπάρχει δικαιολογία για τέτοιου είδους θλιβερή συμπεριφορά” μετά από τραυματισμό εννέα ατόμων κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας την Τρίτη έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. “Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής”, έγραψε ο Μακέιν που δημοσίευσε και ένα βίντει με στιγμιότυπα της τουρκικής βίας. «Δεν το κάνουμε εδώ, δεν υπάρχει δικαιολογία για τέτοιου είδους θλιβερή συμπεριφορά».

militaire.gr