Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Οβιέδο, η ατμοσφαιρική πόλη των αγαλμάτων στη βόρεια Ισπανία


Ταξίδι στην πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου της Αστούριας - Δείτε το ιδιαίτερο φωτορεπορτάζ

Χτισμένο σε υψόμετρο 230 μέτρων, σε ένα λόφο ο οποίος περιβάλλεται από πεδιάδες και βουνά, το Οβιέδο είναι η πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου της Αστούριας, στη βόρεια Ισπανία.

Με... 
 
 
 
 
κομψά πάρκα, γραφικά σπίτια που μοιάζουν με κουκλόσπιτα και πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους, η μικρή ισπανική πόλη κινείται στον νεανικό ρυθμό των φοιτητών της.

Η πόλη είναι γνωστή για το Σουδάριο του Οβιέδο, ένα ύφασμα που θεωρείται ως εκείνο που τύλιξε το σώμα του νεκρού Χριστού και βρίσκεται στην περιοχή από τον 9ο αιώνα.

Χαρακτηρίζεται και ως η πόλη των αγαλμάτων καθώς μπορεί να βρει κανείς δεκάδες από αυτά να απεικονίζουν από τον σκηνοθέτη Γούντι Άλεν μέχρι την ηρωίδα κόμικ Μαφάλντα. Το πιο διάσημο ωστόσο είναι το «The Sagrado Corazón of Jesús» ή αλλιώς« Η Ιερή Καρδιά του Ιησού» στην κορυφή του όρους Naranco.

Με μακραίωνη ιστορία αλλά με το προνόμιο να μην έχει κατακτηθεί ποτέ από τους μουσουλμάνους, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα ιστορικά μέρη της Ιβηρικής Χερσονήσου, το Οβιέδο συναρπάζει με τον μεσαιωνικό του χαρακτήρα.

Αξίζει να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στο ιστορικό κέντρο, τη Βασιλική του Αγίου Ιουλιανού και τα πολλά ιστορικά κτίρια που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα.

Το σιντριβάνι Λα Φονκαλάδα και η Κάμαρα Σάντα έχουν χαρακτηριστεί, μεταξύ άλλων ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Περιηγηθείτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης που βρίσκεται σε ένα κοντινό μοναστήρι και στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Αστούριας που στεγάζεται σε ένα παλάτι και φιλοξενεί μια εκτεταμένη ισπανική συλλογή έργων τέχνης.

Γεμάτη γεύσεις, χρώματα και μυρωδιές η αγορά της Ισπανικής πόλης παρασέρνει τον επισκέπτη. Απολαύστε τοπικές λιχουδιές στα γαστρονομικά φεστιβάλ που διοργανώνει η πόλη με την ισπανική παέγια να κυριαρχεί.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Οβιέδο / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 7 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα μέσω Λονδίνου και 9 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ζυρίχης και Λισαβόνας.