Σάββατο 20 Μαΐου 2017

«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟ BLOOMBERG: «ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

 
 «Ζαριά» είναι το νέο μνημόνιο, καθώς η λιτότητα μπορεί να «στραγγαλίσει» την ελληνική οικονομία και η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε νέο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με άρθρο του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με... 

 
 
 
 
την ανάλυση του Bloomberg, οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι το «κλειδί» για μια πιθανή απομείωση του χρέους ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και ανάπτυξη.

Αν όμως αυτό δεν συμβεί, τότε η λιτότητα θα συντρίψει τη χώρα και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να καταφύγει σε ένα ακόμα μνημόνιο!

Λίγο πριν στεγνώσει το … μελάνι της υπογραφής και ψήφισης του τέταρτου μνημονίου, το διακύβευμα φαίνεται να είναι πολύ συγκεκριμένο, σύμφωνα με την οικονομική ανάλυση.

Μάλιστα, το πρακτορείο αναφέρεται και στα οικονομικά στοιχεία που είδαν χθες Πέμπτη 18 Μαΐου, το φως της δημοσιότητας και δείχνουν ότι το πρωτογενές έλλειμμα για το πρώτο τρίμηνο του 2017, φτάνει τα 404 εκατομμύρια ευρώ.

Για το τέταρτο μνημόνιο, το Bloomberg σχολιάζει ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και εξαιτίας των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, να βουλιάξει εντελώς η οικονομία.

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι», δήλωσε ο Νίκος Βέττας, επικεφαλής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). «Είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο τα τρία τελευταία χρόνια και παρά το γεγονός ότι ορισμένοι ανασχετικοί παράγοντες είναι τώρα λιγότερο ορατοί, ωστόσο δεν υπάρχει εγγύηση ότι η οικονομία θα μπει σε βιώσιμη φάση», πρόσθεσε.

Με βάση το δημοσίευμα, η πιθανότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 22 Μαΐου. newsbomb.gr