Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΥΠΟΜΟΝH… ΕΠΙΜΟΝH…


Χρειάζεται να έχεις και από τα δύο αν επιθυμείς να πετύχεις κάποιο στόχο στην ζωή σου…

Αλλά ειδικά στην Ελλάδα του 2017, στην Ελλάδα της κρίσης όπου κάποιες φορές κάποια πράγματα μας φαίνονται εύκολα και αυτονόητα ενώ δεν υπάρχουν πόροι, δεν υπάρχουν τα υλικά, δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι υπάλληλοι…..

 
 
 
 
 
Χρειάστηκαν δύο μήνες για να αντικατασταθεί η πινακίδα »STOP» στην διασταύρωση Μεθώνη – Μακρύγιαλο στον δρόμο που οδηγεί στην παραλία » Κούτσουρο », και τελικά έγινε η δουλειά…

Ο Πρόεδρος της Μεθώνης, Πιερίας, αφού την προμηθεύτηκε από τον Δήμο, τοποθέτησε την καινούρια πινακίδα με την εθελοντική βοήθεια ενός συγχωριανού, χωρίς να απασχολήσει ούτε έναν υπάλληλο του Δήμου.

Επειδή στην σημερινή μας εποχή, έτσι γίνονται οι μικροδουλειές : σηκώνει τα μανίκια ο Πρόεδρος της κάθεΤοπικής Κοινότητας, συγχωριανοί προσφέρουν εθελοντικά την βοήθεια τους, παίρνουμε τα εργαλεία που υπάρχουν στο σπίτι και τα λίγα υλικά που μπορεί να μας προσφέρει ο Δήμος… Και αν δεν μπορεί …Έχει ο Θεός !!!

Αυτά να τα δουν και να τα κατανοήσουν μερικοί που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να γκρινιάζουν !!!

Να πάρουμε τα σκουπίδια για παράδειγμα ;;

Ενώ υπάρχει ένας χώρος που έχει οριστεί από τον Δήμο εδώ και χρόνια, μερικοί επιμένουν να πετάξουν την σαβούρα τους όπου να είναι !!!!

Τον θυμάστε αυτόν τον χώρο ;; Εκείνο που κάηκε νυχτιάτικα πριν λίγες μέρες κοντά στο καθαριστήριο ταπέτων … Εκεί πρέπει να πεταχτούν οι σαβούρες, όχι στις ρεματιές και στα ξεχασμένα μονοπάτια .

Μερικοί ασυνείδητοι άνθρωποι θέλουν να ξεφορτωθούν τα παλιά τους έπιπλα, τις παλιές τους κουζίνες, το παλιό τους χαλί και δεν τους ενδιαφέρει αν βρομίσουν το περιβάλλον αρκεί να είναι καθαρό το σπίτι τους !!! Και όταν γίνει κάποια συζήτηση, την πετάνε την εξυπνάδα τους και ρίχνουν το φταίξιμο στον Δήμο που δεν καθαρίζει τον τόπο !! Και αν τυχόν πιαστούν την ώρα που τα πετάνε έχουν το θράσος να κάνουν τους ανήξερους !! » Δεν γράφει πουθενά ότι απαγορεύεται να πετάξουμε σκουπίδια εδώ … Δεν έχει πινακίδα » Αυτό που δεν λέει είναι ότι την πινακίδα την ξεπάτωσε την προηγούμενη φορά !!! Και στο κάτω κάτω αμόρφωτοι είναι και δεν ξέρουν ότι δεν πετάμε σκουπίδια όπου να είναι ;; Πρέπει να υπάρχει ταμπέλα ;;

Τέλος πάντων… Τι κάθομαι και το συζητώ…. Όταν κάποιοι δεν κάνουν τον κόπο να πετάξουν την πλαστική κούπα του καφέ στον διπλανό κάδο και την πετάει στον δρόμο… Όταν κάποιοι άλλοι δεν συγκινούνται και πετάνε το μπουκάλι αναψυκτικού στην παραλία που ΜΟΛΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ…. τι περιμένω ;; ….

Αχ ναι !!! Ξέρω τι περιμένω !!! Περιμένω κάποιοι γκρινιάρηδες, την επόμενη φορά που θα δουν κάποιον να πετάξει κάτι οπού να είναι, να του κάνουν παρατήρηση, να τον κάνουν ρεζίλι μπροστά στον κόσμο και να τον αναγκάσουν να τα μαζέψει και να τα πετάξει στον κάδο !!!! Έτσι για να μάθει !! Επειδή αν το σκεφτούμε καλά : Για ποιο λόγο να μαζέψει κάποιος άλλος τα σκουπίδια του ;; Για ποιο λόγο να πληρώνεται ο υπάλληλος του Δήμου για να καθαρίσει από πίσω του, όπως καθαρίζουμε πίσω από ένα μωρό ;; Άλλη δουλειά δεν έχει αυτός ο υπάλληλος ;; Δεν υπάρχουν χόρτα να κόψει, πλατεία να διαμορφώσει και παραλίες να σουλουπώσει παρά να τρέξει στις ρεματιές ;;;

Να είχαμε και πληθώρα υπαλλήλων , να πληρώνονται και να κάθονται !!! Μα έχουμε κρίση ( ή το ξεχάσαμε ; ) και δεν φτάνουν και δεν προλαβαίνουν να καλύψουν όλα τα χωριά του Δήμου !!!

Τουλάχιστον ας αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό έξυπνα , όχι στις ρεματιές και στα ξεχασμένα μονοπάτια να μαζέψουν τις βρομιές ανθρώπων που δεν σέβονται ούτε τον συνάνθρωπο τους, ούτε τον εαυτό τους αλλά ούτε και τα παιδιά τους που τους χαρίζουν ένα μολυσμένο περιβάλλον ….

Εν ολίγοις, αν θέλουμε κάτι να γίνει πρέπει να κάνουμε υπομονή, να επιμένουμε στο να γίνει, να σηκώσουμε τα μανίκια μας, να βοηθήσουμε την κατάσταση, να αποτρέψουμε την δημιουργία επιπρόσθετων προβλημάτων, να βοηθήσουμε στην επιμόρφωση των αμόρφωτων ( δεν φταίνε αν δεν έμαθαν τι σημαίνει πολιτισμό ) και πάνω από όλα να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε και να έχουμε τρελές απαιτήσεις από τον Δήμο χωρίς να έχουμε απαιτήσεις από τον γείτονα μας !!!

Ιζαμπέλ Δέδε

Μεθώνη, Πιερίας, Δήμος Πύδνας-Κολινδρού


Έτσι όπως ερχόμασται από την παραλία »Κούτσουρο » προς Μεθώνη στην διασταύρωση με τον δρόμο που έρχεται από Μακρύγιαλο


Ένα επικίνδυνο σημείο όπου κανείς δεν θα μπορέσει να πει ξανά ότι δεν είδε το στοπ !!


Αν κάνετε ζουμ στις πέτρες θα δείτε το μπουκλάλι δίπλα…. πριν λίγες μέρες ήρθαν από τον Δήμο για να καθαρίσουν την παραλία πίσω από το λιμάνι !!!


Αυτήν την πινακίδα δεν φεύγει εύκολα τώρα … Σε τσιμεντένια βάση τοποθετήθηκε!!!