Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Αυτές είναι οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου! Φωτογραφίες


Ο,τι πιο περίεργο έχετε δει/ακούσει έως τώρα!

Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει ουδεμία πιθανότητα να γνωρίζετε και τις 10 χώρες που ακολουθούν. Κάποιος ίσως έχει ακουστά 1-2. Αλλά την ύπαρξη του Sealand (Νο.9) ως κρατίδιο/οντότητα δεν θα μπορούσατε να την φανταστείτε καν!

Ας μη χρονοτριβούμε, απολαύστε τα:

Παλάου

Έκταση: 459 τ.χλμ. - Πληθυσμός: 21.347 κάτοικοι

Το πλήρες όνομα του κρατιδιού είναι "Δημοκρατία του Παλάου". Βρίσκεται στο δυτικό Ειρηνικό ωκεανό και περιλαμβάνει περισσότερα από 200 νησιά του αρχιπελάγους των Καρολίνων νήσων.

Αρχικά αποικήθηκαν από τους Ισπανούς και πουλήθηκαν στους Γερμανούς το 1899.

Κατά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο η περιοχή καταλήφθηκε από τους Ιάπωνες. Από το 1945 τον έλεγχο των νησιών ανέλαβαν οι Η.Π.Α. μέχρι το 1994 οπότε και το Παλάου έγινε ανεξάρτητο κράτος σε ελεύθερη σύνδεση με τις Η.Π.Α. Πρωτεύουσα της χώρας από το 2006 είναι η Μελεκέοκ.Νιούε

Έκταση: 264,46 τ.χλμ. - Πληθυσμός: 1.190 κάτοικοι

Ονομάζεται Νιούε, ή Νιού, ή Νιουέι. Βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, 2100 χλμ βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας μέσα στο τρίγωνο που δημιουργείται από την Τόνγκα στα δυτικά, τη Σαμόα στα βόρεια και τα νησιά Κουκ στα ανατολικά.

Την ίδια στιγμή, έχει καθεστώς ελεύθερης σχέσης με τη Νέα Ζηλανδία από το 1901. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοραλλιογενές νησί στον κόσμο με έκταση 260 τετρ. χλμ. και πληθυσμό (κατατάσσεται 224η) 1.444 (εκτ. 2008).

Μεγάλος αριθμός των κατοίκων (10.000) έχει μεταναστεύσει στη Νέα Ζηλανδία. Κοινώς αποκαλούν το νησί Βράχο, παραπομπή στην παραδοσιακή ονομασία Βράχος της Πολυνησίας. Το όνομα της πρωτεύουσας είναι Αλόφι.Άγιος Χριστόφορος και Νέβις

Έκταση: 261 τ.χλμ - Πληθυσμός: 52.329 κάτοικοι

Επίσημα πρόκειται για την Ομοσπονδία Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις. ΕΙδικότερα, είναι ένα νησιωτικό κράτος που βρίσκεται στην Καραϊβική.

Είναι το μικρότερο κράτος του δυτικού ημισφαιρίου. Η πρωτεύουσα και η κυβέρνηση του ομοσπονδιακού αυτού κράτους είναι κυρίως στο μεγαλύτερο νησί του, τον Άγιο Χριστόφορο.

Το μικρότερο νησί Νέβις (παλαιά ονομασία: Nuestra Señora de las Nieves) βρίσκεται περίπου 3 χλμ. νοτιοανατολικά του Αγίου Χριστοφόρου και έχει πρωτεύουσα την Τσάρλσταουν.Πριγκιπάτο του Hutt River

Έκταση: 75 τ.χλμ - Πληθυσμός: 30 κάτοικοι

Με μόλις 30 κατοίκους, το Πριγκιπάτο του Hutt River (πρώην επαρχία Hutt River), ιδρύθηκε από τον Leonard Casley το 1970.

Σχηματίστηκε από τις πέντε οικογένειες που κατέχουν αγροκτήματα στην περιοχή που περνάει ο ποταμός Χατ και βρέθηκαν σε νομική διαμάχη με την κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας για το ποσοστό καλλιέργειας σιταριού.

Το 1976, η Αυστραλία σταμάτησε την αλληλογραφία με το Πριγκιπάτο του Hutt River και τα επανειλημμένα αιτήματα που να αποδεικνύουν ότι οι κάτοικοι της επαρχίας Hutt River πληρώνουν φόρους στην Αυστραλία.Τουβαλού

Έκταση: 26 τ.χλμ - Πληθυσμός: 10.959 κάτοικοι

Βρίσκεται στον κεντρικό Ειρηνικό, 1.050 χλμ. βορείως των Νησιών Φίτζι.

Είναι ένα από τα μικρότερα και πλέον απομονωμένα κράτη του κόσμου και αποτελείται από εννέα κοραλλιογενείς βραχονησίδες με μήκος 579 χλμ. Η συνολική έκταση είναι λίγο μεγαλύτερη από 26 τ.χλμ.

Η Πρωτεύουσα είναι το Φονγκαφάλε και ο πληθυσμός της χώρας είναι 10.782 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2012.

Το Τουβαλού ήταν Βρετανική αποικία μέχρι το 1978 οπότε και ανεξαρτητοποιήθηκε. Το 2000 έγινε μέλος του Ο.Η.Ε.Ναουρού

Έκταση: 21 τ.χλμ - Πληθυσμός: 9.591 κάτοικοι

To Ναουρού είναι μια νησιωτική δημοκρατία στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό, γνωστό ως «Νησί της Χαράς».

Είναι η μικρότερη ανεξάρτητη δημοκρατία στον κόσμο, από άποψη πληθυσμού αλλά και έκτασης.

Βρίσκεται 4000 χλμ. βορειοανατολικά της Αυστραλίας. Είναι πρώην βρετανική αποικία. Από το 1888 η Γερμανία, η Βρετανία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία εκμεταλλεύθηκαν τα φωσφορικά του αποθέματα. Μετά την ανεξαρτησία του το 1968, η βιομηχανία φωσφόρου έχει κάνει τους κατοίκους του Ναουρού έναν από τους πλουσιότερους λαούς του κόσμου. Ωστόσο, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η κακή οικονομική διαχείριση και η επικείμενη εξάντληση των αποθεμάτων φωσφόρου έφεραν το Ναουρού στο χείλος της καταστροφής.Πριγκιπάτο της Σεμπόργκα

Έκταση: 4,91 τ.χλμ - Πληθυσμός: 312 κάτοικοι

ο λόγος για ένα μικροέθνος που βρίσκεται στην βορειοδυτική ιταλική περιοχή της Λιγουρίας, κοντά στα γαλλικά σύνορα και με θέα προς το Μονακό. Το πριγκιπάτο συνυπάρχει και διεκδικεί το έδαφος της πόλης Σεμπόργκα, η οποία αποτελεί ιταλικό δήμο.

Υπάρχει και μη αναγνωρισμένος στρατός που αποτελείται από τρία άτομα.

Ποια είναι αυτά; Ο υπουργός Αμύνης και δύο φρουροί.Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας

Έκταση: 0,012 τ.χλμ. - Πληθυσμός: 113.500 κάτοικοι

Το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα του Ξενώνα του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, της Ρόδου και της Μάλτας συχνά αναφέρεται και ως Τάγμα της Μάλτας ή Ιππότες της Μάλτας.

Πρόκειται για τάγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με έδρα τη Ρώμη.

Η επίσημη γλώσσα των μελών του είναι τα ιταλικά. Το ρητό του είναι «Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum» (στα λατινικά, «Άμυνα της πίστης και βοήθεια προς τους φτωχούς». Έχει εκτός από σημαία, και «εθνικό» ύμνο, το Ave Crux Alba («Χαίρε Λευκέ Σταυρέ»). Κυβερνήτης βάσει Συντάγματος είναι ο Μέγας Μάγιστρος, του οποίου η θητεία είναι ισόβια.

Με ειδική Επιτροπή καθορίζεται η διαχείριση των οικονομικών της κρατικής οντότητας. Το Τάγμα υπόκειται στη διεθνή νομοθεσία. Προέρχεται από τους Ιωαννίτες Ιππότες, μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1050 στην Ιερουσαλήμ ως νοσοκομείο των Αμαλφιτών, με σκοπό να φροντίζει τους φτωχούς και ασθενείς προσκυνητές των Αγίων Τόπων.

Η έκτασή του είναι 0,012 τ. χλμ και βρίσκεται σε τρία κτίρια, τα δύο βρίσκονται στη Ρώμη και ένα στο νησί της Μάλτας.

Πάντως, η χώρα έχει το δικό της νόμισμα, γραμματόσημα, ιστοσελίδα και διαβατήρια που τους δίνουν δωρεάν βίζα σε δεκάδες χώρες.Sealand

Έκταση: 0,004 τ.χλμ. - Πληθυσμός: 27 κάτοικοι

Όπως σας προλογίσαμε, το Sealand θα το λατρέψετε. Ο λόγος; Είναι ίσως το πιο γνωστό μικροέθνος του κόσμου και αυτό γιατί οι ιστορίες που το συνοδεύουν είναι αρκετά περίεργες και ενδιαφέρουσες.

Βρίσκεται περίπου 10 χλμ. ανοιχτά των ακτών της Αγγλίας και αρχικά ήταν ένα φρούριο που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και είχε ως στόχο να αποτρέψει τις γερμανικές αεροπορικές επιδρομές.

Το 1967, ο Paddy Roy Bates (που στη συνέχεια άλλαξε το όνομα του σε Knock John), «κατέλαβε» το φρούριο και το χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει έναν πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό. Αυτός και η οικογένειά του διεκδίκησαν το φρούριο ως ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης διαβατηρίων.

Όμως, στον αντίποδα, ακραία πράγματα έχουν συμβεί στο Sealand, συμπεριλαμβανομένου και ενός περιστατικού το 1990 όπου ένα βρετανικό πλοίο δέχτηκε τα πυρά με τουφέκια από το Sealand γιατί πέρασε πάρα πολύ κοντά και «εισέβαλε στην επικράτεια του Sealand»!

Βρήκε ξανά στην επικαιρότητα το 2007, όταν ο ιδρυτής του Pirate Bay επιχείρησε να το αγοράσει ως αντίδραση στους σκληρούς περιορισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα στη Σουηδία.Δημοκρατία της Μολοσσίας

Έκταση: 0,055 τ.χλμ. - Πληθυσμός: 7 κάτοικοι

Έχει την έδρα της λίγο έξω από το Ντέιτον στην Νεβάδα και αποτελείται από το σπίτι του προέδρου Kevin Baugh, την αυλή μπρος και πίσω, καθώς και δύο ακίνητα που αγόρασε στην Πενσυλβάνια και Καλιφόρνια.

Επίσης, ισχυρίζεται πως του ανήκει ένα σημείο στον Ειρηνικό Ωκεανό και 49.881 τετραγωνικά μίλια στην Αφροδίτη.

Ο ίδιος με στιλ που θυμίζει δικτάτορα, φοράει μια στρατιωτική στολή και μεγάλα γυαλιά ηλίου.

Η Δημοκρατία της Μολοσσίας πληρώνει φόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αυτές τις εισφορές τις χαρακτηρίζει ως «εξωτερική βοήθεια». Μια ποικιλία από παράξενα πράγματα έχουν απαγορευτεί στην Δημοκρατία της Μολοσσίας, όπως: όπλα, θαλάσσιοι ελέφαντες, γατόψαρα, κρεμμύδια και ότι έχει σχέση με το Τέξας, εκτός από την pop star Kelly Clarkson. Τον Μάιο του 2017 η χώρα έκλεισε τα 40 της χρόνια ίδρυσης, εκδίδει τα δικά της διαβατήρια και έχει διαστημικό πρόγραμμα.
απο kontranews.gr