Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Η Τζαμάικα τίμησε τον μεγάλο Γιουσέιν Μπολτ - Ο 30χρονος σπρίντερ είδε 30.000 ανθρώπους στη γενέτειρα του να τον αποθεώνουν


O Γιουσέιν Μπολτ αγωνίστηκε για τελευταία φορά μπροστά στους συμπατριώτες του, οι οποίοι τον τίμησαν γεμίζοντας ένα στάδιο 30.000 θέσεων.

Εδώ και αρκετό καιρό ο Γιουσέιν Μπολτ έχει... ανακοινώσει πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, τον Αύγουστο. Κάτι που δεν φαίνεται και τόσο διατεθειμένος να αλλάξει, για αυτό και φρόντισε να διοργανώσει έναν αγώνα, στο οποίο θα συμμετείχαν οι συμπατριώτες του έτσι ώστε να μπορέσει να τρέξει μία τελευταία κούρσα μπροστά στους δικούς του ανθρώπους.Σε αυτόν λοιπόν, ο 30χρονος σπρίντερ είδε 30.000 ανθρώπους να συρρέουν στο στάδιο του Κίνγκστον για να τον απολαύσουν και να τον αποθεώσουν, μεταξύ των οποίων ήταν ο Πρωθυπουργός της Τζαμάικα, Άντριου Χολνς και ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε.

Ο ίδιος πάντως, ήταν αγχωμένος από αυτή την ανταπόκριση, όπως επεσήμανε και στις δηλώσεις του: «Ήμουν πολύ αγχωμένος! Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε να με στηρίξετε. Τα πράγματα για μένα ήταν πολύ δύσκολα μετά το θάνατο του φίλου μου. Είναι κάτι που δεν είχα ξαναζήσει και χρειάστηκε να σταματήσω την προετοιμασία δύο εβδομάδες προκειμένου να ηρεμήσω. Το ξέρω ότι ο Ζερμέιν θα ήθελε πολύ να το κάνω αυτό σήμερα», είπε αρχικά.
Thank you Jamaica🙌🏽🙌🏽

— Usain St. Leo Bolt (@usainbolt) June 11, 2017