Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Παραλίγο πνιγμός 30χρονου στην παραλία του ΚΑΑΥ Πλαταμώνα



Παραλίγο πνιγμός 30χρονου στην παραλία του ΚΑΑΥ Πλαταμώνα. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα, όταν ένας 30χρονος από παρακείμενο Beach Bar, που κολυμπούσε μπροστά στην παραλία του ΚΑΑΥ, αισθάνθηκε αδιαθεσία, έκανε εισρόφηση νερού και κινδύνεψε να πνιγεί.

Ευτυχώς... 

 
 
 
 
μετά από σωτήρια επέμβαση των φίλων του αλλά και δύο οπλιτών ναυαγοσωστών που ήταν στο χώρο ο 30χρονος ξεπέρασε άμεσα το πρόβλημα.
Όπως γνωρίζουμε στο kranosgr αλλά το ζήσαμε και χθες αφού ήμασταν δίπλα στο περιστατικό, στην ευρύτερη περιοχή των Νέων Πόρων Πιερίας, λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου, παρατηρούνται αρκετές φορές περιστατικά παρολίγον πνιγμού.

Αυτό που έχει σημασία για την ασφάλεια των λουόμενων του ΚΑΑΥ, είναι ότι υπάρχει επαρκής αριθμός ναυαγοσωστών οι οποίοι συνεχώς περιπολούν στην παραλία. Συνομιλώντας στο kranosgr, με τον έναν από τους δύο οπλίτες ναυαγωσώστες χθες το απόγευμα, μάθαμε ότι και στην πολιτική του ζωή ασκεί το επάγγελμα του ναυαγωσώστη, ενώ κατέχει και άδεια χειριστή σκάφους.

Συγχαρητήρια στους οπλίτες ναυαγωσώστες, οι οποίοι με την άμεση αντίδρασή τους, απέδειξαν ότι βρισκόταν σε επαγρύπνηση για την αποφυγή παρόμοιων συμβάντων καθώς και στην Διοίκηση της 1ης Στρατιάς, για την επιλογή των εξειδικευμένων οπλιτών.