Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

37 χρόνια μετά και ακόμα το παλεύουν…



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις ή ένα φοιτητικό ψηφοδέλτιο του 1980 χιλιάδες λέξεις…;

Χθες ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Σωτηρέλης παρουσίασε στον πολυχώρο της Μουσικής βιβλιοθήκης του συλλόγου οι φίλοι της μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το βιβλίο του «Ποια Αριστερά»…


και «ανιχνεύοντας την προοδευτική ταυτότητα στην Ευρώπη της κρίσης». Πριν λίγες μέρες ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ευρωβουλευτής κ. Κώστας Χρυσόγονος έκανε στην Αθήνα συγκέντρωση και επίδειξη δύναμης της λεγόμενης «Σοσιαλιστικής Τάσης» του Σύρριζα καταλαμβάνοντας στην ουσία την χηρεύσασα θέση που κατείχε άτυπα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Τέλλης μαζί με τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μακρή και άλλους συναδέλφους τους διοργανώνουν στην Αθήνα το διήμερο του «Κύκλου Ιδεών» του Βαγγέλη Βενιζέλου.



Αν κάποιος όμως καλός ερευνητής και γνώστης του διαδικτύου αναζητήσει το φοιτητικό ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ στις φοιτητικές εκλογές στο ΑΠΘ το 1980, θα παρατηρήσει ότι όλοι οι πιο πάνω ήταν εκείνη την προ-παπανδρεϊκή περίοδο συμφοιτητές και συνδικαλιστές στην Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Τα επόμενα χρόνια πολλοί από αυτούς έγιναν Δήμαρχοι, Βουλευτές, Υπουργοί, Καθηγητές κλπ. Το ωραίο είναι πως σχεδόν 40 χρόνια μετά συνεχίζουν να το παλεύουν… Άντε και κάποιος από αυτούς να γίνει και πρωθυπουργός.

Saloniki News