Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Νανά Καραγιάννη: Η ζωή της, ο γάμος και η μάχη της με την νευρική ανορεξία - BINTEO


Σοκάρει η είδηση του θανάτου της δημοσιογράφου Νανάς Καραγιάννη. Η γνωστή δημοσιογράφος που πάλευε για χρόνια με τη νευρική ανορεξία βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης νεκρή στο σπίτι της.

Η... 

 
 
 
 
 
Νανά Καραγιάννη έκανε τα πρώτα βήματά της στην τηλεόραση την δεκαετία του ’90.

Την γνωρίσαμε στο πλευρό του Δημήτρη Παπανώτα στην εκπομπή «Μύθοι και πραγματικότητα» και έπειτα συμμετείχε και σε άλλες εκπομπές στο πάνελ τους ως σχολιάστρια. Τα τελευταία χρόνια έδωσε μεγάλη μάχη για να αντιμετωπίσει τη νευρική ανορεξία και η εικόνα της δεν θύμιζε σε τίποτα το λαμπερό κορίτσι που ξέραμε παλιά. Σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.


Η μάχη της με την νευρική ανορεξία

Είχε λίγα παραπανίσια κιλά όταν ήταν μικρή γι’ αυτό η Νανά φρόντιζε κάθε πρωί να βρίσκει χρόνο για να βγάζει από το σώμα της ότι ήθελε να πιστεύουν οι άλλοι ότι έφαγε.

Η Νανά αποφάσισε να δουλέψει και να πάρει τη ζωή της στα χέρια της. Δεκαπέντε χρονών γράφτηκε σε πρακτορείο μοντέλων λέγοντας ψέματα ότι έχει κλείσει τα 18.

Σε ένα κάστινγκ γνωρίζει τον Δημήτρη Παπανώτα που την παίρνει στην εκπομπή Μύθοι και Αλήθειες.

Εκείνη που όνειρό της είναι να γίνει νοσηλεύτρια βρίσκει στην τηλεόραση μια δουλειά που μπορεί να χωρέσει το ταλέντο της στην επικοινωνία το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό της.

Μένει με τον Παπανώτα πέντε ολόκληρα χρόνια στο New Channel. Το τέλος της συνεργασίας τους δεν σημαίνει και τέλος της φιλίας τους.


Ο γάμος της

Ο Δημήτρης Παπανώτας γίνεται κουμπάρος στο γάμο της με τον Γιώργο. Σ’ έναν καφέ στα Μελίσσια την εποχή που δουλεύει στο STAR, στο πάνελ της Χριστίνας Λαμπίρη, ο Παπανώτας της λέει ότι έχει αδυνατίσει επικίνδυνα και ότι πρέπει οπωσδήποτε να βάλει κιλά. Ότι η εικόνα της είναι η εικόνα μιας άρρωστης γυναίκας και ότι χρειάζεται βοήθεια από ειδικούς. Η Νανά από τότε δεν του ξαναμίλησε.

Ήταν ευτυχισμένη που είχε αδυνατίσει τόσο πολύ-αν και θα ήθελε να αδυνατίσει και λίγο ακόμη- και ήταν ερωτευμένη ξανά. Ο Γιάννης Κωτσόπουλος δούλευε delivery σε πιτσαρία, ήταν μικρότερος της μερικά χρόνια και την ήθελε πολύ.

Η Νανά φόρεσε ένα λευκό μίνι νυφικό και με μάρτυρες τη Χριστίνα Λαμπίρη και τον Θοδωρή Ρακιτζή παντρεύτηκε στο δημαρχείο του Αμαρουσίου.

Αποκαλούσε τον πατέρα του «μπαμπά» και είχε τατουάζ με το όνομα του στο χέρι της.

Τα μίντια για ένα χρόνο περίπου την έχασαν. Όλοι ήξεραν ότι έπασχε από νευρική ανορεξία και όλοι υπέθεταν ότι παράλληλα με την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στον Kiss FM προσπαθούσε να γίνει καλά. Δεν ήταν έτσι όμως. Η Νανά αδυνάτιζε όλο και πιο πολύ, αποστεώθηκε και έγινε φάντασμα του εαυτού της.


Η κοινωνική της ζωή

Τότε έδινε συνεντεύξεις και έλεγε «τρώω και τρέχω συνέχεια να δοκιμάζω μαγαζιά και φαγητά» και την ίδια ώρα πόσταρε φωτογραφίες της στο facebook που την έδειχναν να κοιτάζει καταλόγους εστιατορίων ή να τρώει παχυντικά φαγητά και γλυκά.

Η ανάγκη της να δείξει στους διαδικτυακούς της φίλους ότι ήταν καλά, ήταν μεγαλύτερη από την ανάγκη της να γίνει πραγματικά καλά.

Ανέβαζε συνέχεια φωτογραφίες της με την αποστεωμένη εικόνα της στη σελίδα της στο facebook. Στο μεταξύ είχε αποκτήσει ακόμη έναν εθισμό: το σολάριουμ.

Όπως είχε πει η ίδια, πήγαινε στο κέντρο σολάριουμ που είχε μια φίλη της τουλάχιστον δυο με τρείς φορές την εβδομάδα. Η εικόνα της αρρώστιας γινόταν πιο έντονη αλλά η Νανά δεν το έβλεπε.

Τα blog είχαν αρχίσει να ψιθυρίζουν ότι τα πράγματα αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο σοβαρά.

H συνέντευξή της στην Τατιάνα Στεφανίδου

Η Νανά αρνιόταν την αλήθεια σε όλους εκτός από την Τατιάνα Στεφανίδου, η οποία έστησε μια ολόκληρη εκπομπή για το θέμα. Την έβγαλε στον αέρα σε τηλεφωνική συνέντευξη και της ανακοίνωσε ότι πήρε την πρωτοβουλία να προωθήσει την εισαγωγή της για νοσηλεία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Η ζωή της Νανάς Καραγιάννη κρεμόταν από μια κλωστή. Τα ζωτικά της όργανα κινδύνευαν.

«Δεν πρέπει να υποτροπιάσει γιατί εκεί είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Πρέπει να τηρήσει την αγωγή της και όσο βρίσκεται εδώ να αποδεχτεί αυτά που της προσφέρουμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια» έλεγε τότε ο Σωτήρης Αδαμίδης, διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και συγγραφέας του βιβλίου Παχυσαρκία, Μεταβολικό Σύνδρομο και Διαβήτης.

Μάρτιος 2007-Το διαζύγιο

Η Ελεωνόρα Μελέτη, παρουσιάστρια της εκπομπής, στην οποία συμμετείχε τότε η Νανά, ήταν η πρώτη που παρατήρησε ότι οι αλλαγές στο σώμα της συνεργάτιδας της δεν είναι φυσιολογικές. Καταλαβαίνει ότι δεν είναι η δίαιτα που αδυνατίζει τη Νανά αλλά κάτι πολύ πιο επικίνδυνο.

Ήταν Μάρτιος του 2007 όταν μια ρεπόρτερ της εκπομπής είδε στην τουαλέτα υπολείμματα από το μυστικό της Νανάς. Στην εκπομπή έγινε σούσουρο. Η Νανά όμως επέμενε ότι ήταν καλά.

Ο πρωινός καφές τελείωσε για το καλοκαίρι και το συμβόλαιο της Νανάς δεν ανανεώθηκε. Τότε τελείωσε και ο γάμος της. Ο Γιώργος, λένε οι πληροφορίες, ήταν ένα πολύ καλό παιδί που δούλευε σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας και της έλεγε συνέχεια ότι πρέπει να τη δουν γιατροί, ότι ήταν πολύ αδύνατη και ότι κινδύνευε η ζωή της. Μερικούς μήνες αργότερα ο Γιώργος και η Νανά πήραν διαζύγιο.

Οι δυο εισαγωγές στο νοσοκομείο

Περίπου εκείνη την περίοδο είχε παρέμβει η Τατιάνα Στεφανίδου. Συμπαθούσε πολύ τη Νανά γιατί είχαν δουλέψει μαζί στην εκπομπή Αποκάλυψη Τώρα στον ΑΝΤ1.

Τότε την έστειλε για νοσηλεία στον Ευαγγελισμό χωρίς να το μάθει κανείς.

«Ξεκίνησα να περιορίζω τις ποσότητες του φαγητού που έτρωγα. Πάντα είχα εμμονή με τα κιλά μου και με τα κιλά όλου του κόσμου. Το έψαχνα με τις θερμίδες, τι παχαίνει και όλα αυτά. Στην αρχή έτρωγα γλυκό μια φορά την εβδομάδα, μετά μισό, μετά το μετάνιωνα αλλά όλα αυτά γυναικεία, χαριτωμένα. Από την εφηβεία είχα αρχίσει να αγχώνομαι. Ναι και η μαμά μου αγχωνόταν. Όταν ήμουν στο δημοτικό χώρισαν οι γονείς μου. Ναι, πάντα είχα άγχος αν με αγαπάνε. Δεν ήθελα να απογοητεύσω τους δικούς μου. Μου άρεσε που όταν ήμουν στο νοσοκομείο ασχολούνταν όλοι μαζί μου, που όλοι ενδιαφέρονταν για μένα» είχε πει στην εκπομπή της Τατιάνας τότε.

Τον Ιούλιο του 2016 εισάγεται στην εντατική του Γεώργιος Γεννηματάς με πολυοργανική ανεπάρκεια. Ξεπέρασε τον κίνδυνο τότε.




Star.gr