Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Τα ψηλότερα στο ειδος τους σημεία στη Γη



Ψηλά κτήρια, τρενάκια, υπαίθρια μπαρ, καταστρώματα παρατήρησης, και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε θα δείτε στη λίστα που ακολουθεί… 

 
 
 
 
 
 
 
Ο άνθρωπος εκπλήσσει με τις δημιουργίες του που μοιάζουν να θέλουν να πλησιάσουν στον ουρανό. Μια στάση εκεί σίγουρα θα σας ανεβάσει την αδρεναλίνη ή θα σας προσφέρει αρκετές δόσεις… ιλίγγου!

1. Το ψηλότερο οικογενειακό σπίτι – Falcon Nest, Αριζόνα



2. Το ψηλότερο κτήριο – Burj Khalifa, Ντουμπάι (822,96 μ.)


3. Το ψηλότερο ξενοδοχείο – JW Marriott Marquis Dubai – 76 όροφοι και 355 μέτρα, με παγκόσμιο ρεκόρ στο βιβλίο Guinness


4. Το ψηλότερο υπαίθριο ασανσέρ – Ο ανελκυστήρας Bailong χτίστηκε στην πλευρά ενός βράχου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Zhangjiaje. Σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness, μπορεί να μεταφέρει έως και 46 άτομα ενώ το ταξίδι μέχρι τα 326 μ. θα σας πάρει 1 λεπτό και 58 δευτερόλεπτα.


5. Το ψηλότερο ανοιχτό μπαρ – Το Sky Bar στη Μπαγκόκ


6. Η ψηλότερη γέφυρα – Το 2016, η γέφυρα Beipanjiang της Κίνας έγινε η υψηλότερη στον κόσμο, με ύψος 565 μ. από το έδαφος.


7. Το ψηλότερο κτήριο διαμερισμάτων – Το 2014 η Νέα Υόρκη ξεπέρασε το ρεκόρ του Ντουμπάι για το υψηλότερο οικιστικό κτίριο στον κόσμο: το 432 Park Avenue είναι το ψηλότερο από όλα (426 μ.).


8. Το ψηλότερο εστιατόριο – Στον 63ο όροφο του State Tower της Μπανγκόκ το Sirocco κερδίζει σε ύψος.


9. Η ψηλότερη κούνια – Αν θέλετε να κάνετε κούνια από την ταράτσα ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, πηγαίντε στο Durban της Νότιας Αφρικής. Εκεί θα βρείτε μια κούνια 87,78 μέτρα από το έδαφος που συνδέεται με την οροφή του Σταδίου Moses Mabhida.


10. Η ψηλότερη πισίνα – Κάντε ένα ταξίδι στο πέμπτο ψηλότερο κτήριο στον κόσμο για να βρείτε μια πισίνα στον 85ο όροφο. Το Lotte World Tower, στη Σεούλ, φιλοξενεί επίσης το υψηλότερο κατάστρωμα παρατήρησης με γυάλινο δάπεδο στον κόσμο.


11. Το ψηλότερο τελεφερίκ – Το Queen Cable Car βρισκεται στη Ha Long City του Βιετνάμ, σε ύψος 188,67 μέτρα.


12. Το ψηλότερο κατάστρωμα παρατήρησης με γυάλινο πυθμένα – Στο 118ο όροφο του Lotte World Tower στη Σεούλ.


13. Ο ψηλότερος σιδηροδρομικός σταθμός – Ο σιδηροδρομικός σταθμός Tanggula στο Θιβέτ είναι 5.068 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.