Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ανακαλύψτε τον μπλε «πλανήτη» του Ειρηνικού - Δείτε φωτογραφίες που σε ταξιδεύουν

 
Σε ένα από τα πιο μακρινά νησιωτικά κράτη, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας τα νησιά Κουκ αποτελούν το απόλυτο ταξιδιωτικό όνειρο.

Μικρά σαν κουκίδες και διάσπαρτα στον Ειρηνικό, τα δεκαπέντε νησιά με... 

 
 
 
 
 
πρωτεύουσά τους την Αβαρούα στο νησί Ραροτόνγκα, βρίσκονται στο κέντρο του πολυνησιακού τριγώνου. Ο βρετανός θαλασσοπόρος και εξερευνητής Τζέημς Κουκ τα ανακάλυψε το 1773 δίνοντάς τους το όνομά του.

Χωρίζονται σε δυο ομάδες, τη Νότια ομάδα νησιών που αποτελείται από νησιά ηφαιστειογενούς προέλευσης όπως η Rarotonga και το Aitutaki και τη Βόρεια ομάδα νησιών, που αποτελείται κυρίως από κοραλλιογενή αραιοκατοικημένα νησάκια, όπως το Manihiki, το Perhyn και το Nassau.

Το νησί Rarotonga είναι το μεγαλύτερο του αρχιπελάγους και εκεί κατοικεί ο μισός από τον συνολικό πληθυσμό της χώρας. Επισκεφθείτε το νησάκι Aitutaki, 220 χλμ. βόρεια της Rarotonga που προσφέρει μαγευτικές εικόνες καθώς ανατέλλει ο ήλιος.

Οι κοραλλιογενείς λιμνοθάλασσες με τα νερά που αστράφτουν στον ήλιο και οι απέραντες λευκές παραλίες με το μαγευτικό θαλάσσιο κόσμο γοητεύουν τον ταξιδιώτη.

Στην τοπική αγορά μπορείτε να αγοράσετε μαύρα μαργαριτάρια, παραδοσιακά υφάσματα, χειροποίητα ριχτάρια και παρεό. Η κατάδυση στο βυθό αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων πολύχρωμα πεταλουδόψαρα, αγγελόψαρα και γιγάντια στρείδια.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Νησιά Κουκ / Nότιος Ειρηνικός

Διαφορά ώρας: 13 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο Νέας Ζηλανδίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 0,64 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Τορόντο και Λος Άντζελες είναι 30 ώρες από την Αθήνα και 33 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ντίσελντορφ, Λονδίνο και Λος Άντζελες.