Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Ελαφριά κεφτεδάκια με σάλτσα μουστάρδας


Συστατικά

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 600 γρ. χοιρινό κιμά

 
 
 
 
 
  • 1 αυγό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι γ.ο.χ.
  • ελαιόλαδο
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • νερό
  • ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
  • Μέθοδος Εκτέλεσης
  • 40 κεφτεδάκια (20 γρ. το ένα) με 600 γρ. κιμά!!!

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο να μαραθούν και παράλληλα χτυπάμε στο μούλτι το ψωμί του τοστ μέχρι να γίνει ψίχουλα.

Είναι καλό σε όλες τις συνταγές με κιμά που υπάρχει κρεμμύδι να μην το βάζουμε ωμό γιατί είναι πολύ πιο δύσπεπτο. Οπότε να το έχετε υπόψη σας και για τα μπιφτέκια, σουτζουκάκια, ρολό κτλ...

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το αυγό, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού σοταριστούν και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Κρατάμε το τηγάνι στην άκρη αφού το καθαρίσουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.

Πλάθουμε με τα χέρια μας τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο που έχουμε βάλει αλεύρι και τα πανάρουμε κουνώντας το πιάτο κυκλικά.

Βάζουμε πίσω στο μάτι το τηγάνι και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.

Όταν κάψει, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο του) και σ' αυτό σοτάρουμε τους κεφτέδες.

Αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε τον ζωμό και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί περίπου το μισό.

Στο ποτηράκι του κρασιού βάζουμε τη μουστάρδα, γεμίζουμε με νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι.

Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σε 3-5 λεπτά είμαστε έτοιμοι να φάμε!

Συνοδεύουμε με ρύζι!