Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τις φερόμενες συνομιλίες Καμμένου

 
Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, με θέμα «Αντιθεσμική παρέμβαση του υπουργού Άμυνας σε ποινική υπόθεση, με όρους παρακρατικής συμπεριφοράς» κατέθεσαν την Πέμπτη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η... 

 
 
 
 
ΝΔ και ζητεί να ενημερωθεί η Βουλή γιατί ο κ. Καμμένος -και με ποια ιδιότητα- μίλησε δώδεκα φορές με τον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά και πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνολικής τηλεφωνικής επικοινωνίας. Επίσης ζητούν στο πλαίσιο ποιας ακριβώς αρμοδιότητας του υπουργού Εθνικής Άμυνας έλαβε χώρα η ως άνω επικοινωνία και ποιο είναι το «ζήτημα εθνικής ασφάλειας» σε μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την επίκαιρη επερώτηση ζητούν επίσης να ενημερωθούν αν υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον λιμενικό υπάλληλο κ. Χριστοφορίδη, ο οποίος φέρεται ότι έχει ασκήσει πίεση στον Γιαννουσάκη, προκειμένου να αλλάξει στοιχεία της κατάθεσής του και γιατί ακόμη δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον εν λόγω λιμενικό υπάλληλο. Αν υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, κ. Τζίβα, η οποία μετέβη στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείται ο Γιαννουσάκης στις 11:30 το βράδυ στις 17/1/2017 και παρέμεινε εκεί μέχρι τις 3:30 της επόμενης, ποιος οργάνωσε την επίσκεψη της εισαγγελέως στο σωφρονιστικό κατάστημα εκείνη τη νύχτα, δυνάμει ποιας παραγγελίας και για ποια ακριβώς διερευνούμενη πράξη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν τον κ. Κοντονή να απαντήσει στο πλαίσιο ποιας ακριβώς κατά τόπον αρμοδιότητάς της, στέλεχος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς διεκπεραιώνει διαδικαστική πράξη για την διερεύνηση ποινικής υπόθεσης στο σωφρονιστικό κατάστημα Αυλώνας, αν είχε σχετική εντολή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ή επικοινώνησε καθ’ οιονδήποτε τρόπο μαζί του και αν πήρε ή δεν πήρε κατάθεση από τον ισοβίτη και αν όχι γιατί δεν πήρε με δεδομένο ότι μετέβη για το σκοπό αυτό μαζί με αρμόδιο Γραμματέα. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε πως η κ. Τζίβα έχει προαχθεί σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών Περιφερειακού Πρωτοδικείου και ρωτούν γιατί δεν υλοποιείται η τοποθέτησή της στο εν λόγω Πρωτοδικείο της Περιφέρειας.

Επίσης ρωτούν πώς γνώριζε ο κ. Καμμένος ότι ο Γιαννουσάκης θα δεχόταν επίσκεψη στη φυλακή από την ως άνω εισαγγελική λειτουργό, όπως ισχυρίζεται ο τελευταίος, αν υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος, όπου κρατείται ο Γιαννουσάκης, όπως ισχυρίζεται ο τελευταίος, πώς γνωρίζει ο ΥΕΘΑ ότι «οι κοριοί της ΕΥΠ έχουν καταγράψει συνομιλίες βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας», όπως ανέφερε κατά την απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Άδωνι Γεωργιάδη. Στο πλαίσιο ποιας ακριβώς αρμοδιότητάς του, ο ΥΕΘΑ προβαίνει σε δημοσιοποίηση “δραστηριοτήτων” της ΕΥΠ από το δημόσιο βήμα της Βουλής των Ελλήνων και αν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, γνώριζε τις ενέργειες του κ. Καμμένου.
 
Newsbomb.gr