Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Βουλή: Τι απάντησε ο Καμμένος για την υπόθεση Γιαννουσάκη – Άγρια κόντρα με Γεωργιάδη

 
Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας με ποινικό κρατούμενο για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέπτυξε την ερώτησή του για την εμπλοκή του κ. Καμμένου στην υπόθεση των συνομιλιών με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

«Αν... 
 
 
αποδειχθεί ότι πράγματι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη, είναι παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κατάχρησης εξουσίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα υποστήριξε, ότι ο υπουργός Άμυνας είχε 12 διαφορετικές συνομιλίες, διάρκειας 21 λεπτών, με τον κ. Γιαννουσάκη και κάλεσε τον κ. Καμμένο να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό, προκειμένου, όπως είπε, να διαπιστωθεί πόσες ακριβώς είχε.

«Να μας πείτε αν πριν ή μετά τις συνομιλίες με τον κ. Γιαννουσάκη συνομιλήσατε με τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη. Με ποια ιδιότητα συνομιλούσατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Τι ακριβώς είπατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Γνωρίζετε τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη;», ρώτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Η απάντηση Καμμένου

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη», ανέφερε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor One αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Όπως υποστήριξε, η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη ΝΔ, ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει.

Ο κ. Καμμένος, για τη συνομιλία του με τον ισοβίτη, ανέφερε ότι ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση.
Γεωργιάδης: Πείτε μας αν γνώριζε ο Τσίπρας

Δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις του υπουργού Άμυνας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε εκ νέου τον κ. Καμμένο να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματά του.

«Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματά μου. Τι λέγατε με τον κ. Γιαννουσάκη επί 21 λεπτά; Τον ξέρετε τον κ. Χριστοφορίδη; Έχετε μιλήσει με τον κ. Χριστοφορίδη; “Με νοιάζει να ενοχοποιηθεί ο Μαρινάκης και μέσω αυτού ο Μητσοτάκης για να μείνει ο Τσίπρας δέκα χρόνια στην εξουσία”: Αυτά έλεγε ο κ. Χριστοφορίδης στον κ. Γιαννουσάκη. Τον γνωρίζετε εσείς τον κ. Χριστοφορίδη; Μήπως εσείς λέγατε στον κ, Χριστοφορίδη να μεταφέρει αυτά που έλεγε στον κ. Γιαννουσάκη;» επέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας, όταν έβλεπε τον κ. Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, έβλεπε έναν έμπορο ναρκωτικών; Εμπόρους ναρκωτικών βλέπει ο κ. Τσίπρας στο Μαξίμου; Γνώριζε ο πρωθυπουργός για τις συνομιλίες σας κ. υπουργέ;».
Καμμένος: Καθήκον μου να προστατέψω το μάρτυρα

«Γνώριζα τον κύριο Γεωργιάδη ως καλό έμπορο βιβλίων από την τηλεόραση. Ως υπερασπιστή εμπλεκομένων με ποινικές υποθέσεις δεν τον είχα γνωρίσει. Άξιος ο μισθός σας, κύριε Γεωργιάδη!», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

«Είμαι βέβαιος ότι θα σας επιβραβεύσουν με πολλές συνεντεύξεις στα μέσα του κ. Μαρινάκη. Συνομιλίες δικές μου, όποιες έχετε, καταθέστε τες! Συνομιλίες βουλευτών της ΝΔ έχουν καταγράψει οι κοριοί της ΕΥΠ, με τον κ. Αιμίλιο Κοτσώνη, όπως έχουν δημοσιευθεί χθες στο διαδίκτυο», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Και στη συνομιλία που αποκαλύφθηκε χθες, έλεγε ξεκάθαρα: Για να γίνεις υπουργός Αθλητισμού, πρέπει να περάσεις από τον Μαρινάκη! Αυτή είναι η κατάντια σας!», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «Ανοίξτε όσα τηλέφωνα θέλετε. Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Αν ήθελα να κάνω οποιαδήποτε παρανομία, θα μιλούσα από άλλα τηλέφωνα. Από το δικό μου τηλέφωνο μίλησα και έκανα το καθήκον μου. Το καθήκον μου είναι όταν ένας κρατούμενος έρχεται και λέει φοβάμαι για τη ζωή μου, και θέλω να καταγγείλω τον παραπάνω, να μην προστατεύσω τον παραπάνω, αλλά να προστατεύσω τον μάρτυρα!».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ