Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



(Στο τέλος της δημοσίευσης οδηγίες για την παραλαβή αριθμού πρωτοκόλλου με ηλεκτρονικά μέσα και πρότυπο αίτησης στείρωσης αδέσποτου ζώου)

Επιτέλους νέοι κτηνίατροι. Οι κτηνίατροι Λεωνίδας Τζέγκας και Κώστας Τριανταφύλλου υπέγραψαν σύμβαση με τον Δήμο Κατερίνης για στειρώσεις κατ' αποκοπήν. Η πρόθεση των νέων συμβεβλημένων κτηνιάτρων είναι αρχικά να...





γίνουν όσες περισσότερες στειρώσεις αρσενικών και θηλυκών σκύλων είναι δυνατόν σε όσο πιο σύντομο χρονικό διάστημα με άμεση ανταπόκριση.
(Σημείωση: ανακοίνωση με σύγκριση πρώην και νέων τιμολογίων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα)

Η διαδικασία έχει ως εξής: Αιτήστε την στείρωση στον Δήμο και μόλις πάρετε τον αριθμό πρωτοκόλλου επικοινωνείτε με την υπηρεσία του ζωοκόμου στο 6942692823 και κανονίζετε το ραντεβού. Το ζώο συλλαμβάνεται με την υπόδειξή σας, οδηγείται για εξετάσεις αίματος, στείρωση, σήμανση, εμβολιασμό και αποπαρασίτωση, παραμένει στο κυνοκομείο μέχρι την επούλωση (από 10-12 ημέρες) και επανεντάσσεται στο οικείο του περιβάλλον και στην περιοχή από όπου περισυνελλέχθη.

Την αίτηση μπορείτε να αποστείλλετε ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τον Ν.2672/1998 ΦΕΚ290 "Περί διακίνησης εγγράφων με ηλεκτρονικά μέσα", στο e-mail xigonakis@katerini.gr ή με φαξ στο 2351350414. (Τα στοιχεία δόθηκαν από την γραμματεία του Δήμου). Σύμφωνα με τον διοικητικό κώδικα απάντηση με τον αριθμό πρωτοκόλλου θα πρέπει να λάβετε άμεσα/το πολύ σε 3 εργάσιμες ημέρες.

Ξεχάστε τις καθυστερήσεις και ολιγωρίες που ξέρατε μέχρι τώρα. Απλά να έχετε κατανόηση και κοινή λογική.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Οι συμβάσεις είναι για στειρώσεις αρσενικών και θηλυκών σκύλων και σαφώς δεν υπάρχει άρνηση για επείγοντα περιστατικά και ασθενή ζώα. Υπάρχουν φάρμακα, δεν αναλαμβάνει ο Δήμος όμως ακόμη επεμβάσεις, ακτινογραφίες κλπ, όπως και πριν δηλαδή. Έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα όμως. Αυτή είναι η επόμενη μάχη μας μαζί με την αίτηση για την διαχείριση κουταβιών (εμβολιασμοί λκαι αποπαρασιτώσεις, δίκτυο υιοθεσιών του Δήμου) και την ένταξη και των γατών στο πρόγραμμα όπως ο νόμος ορίζει.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Ο ζωοκόμος ανταποκρίνεται άμεσα αλλά θα πρέπει να σεβαστείτε ένα φυσιολογικό ωράριο για τις περιπτώσεις που δεν επείγουν και δεν απειλούν άμεσα την ζωή του ζώου (δερματικά, μικροτραυματισμοί, μέτρια κλινική εικόνα, περισυλλογή για στείρωση, κουτάβια κλπ). Σε περιστατικά με σοβαρούς τραυματισμούς και άλλες ΑΜΕΣΑ για το ζώο απειλητικές καταστάσεις, ή ιδιαίτερες καταστάσεις με ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΟΒΙΚΑ ζώα σε άσχημη κατάσταση υγείας, οίστρο ή πιθανή εγκυμοσύνη,  σαφώς η ανταπόκριση θα είναι άμεση.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΌΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ:

Πάντα αναγράφουμε στο ΘΕΜΑ του e-mail ή επάνω στην σελίδα του fax: "ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ  Ν. 2672/1998, Φ.Ε.Κ. 290 Α΄"

ΑΙΤΗΣΗ

ΑΠΟ:
α. ονοματεπώνυμο (για φυσικό πρόσωπο) ή επωνυμία (για νομικό πρόσωπο)
β. ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας (για φυσικό πρόσωπο) ή έδρας (για νομικό πρόσωπο)
γ. αριθμό τηλεφώνου ή fax
δ. ημερομηνία του εγγράφου που αποστέλλει
ε. αριθμό σελίδων που αποστέλλονται
στ. υπογραφή του αποστολέα
(Σύμφωνα με τον διοικητικό κώδικα, το e-mail/fax που στέλνετε πρέπει να περιέχει αρχικά και στην πρώτη σελίδα)

ΠΡΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στην περιοχή (οδός, περιοχή) εντόπισα (τον χρόνο που το εντοπίσατε) σκύλο θηλυκό/αρσενικό (διαγράφετε αναλόγως τον έναν χαρακτηρισμό), τον οποίο και ταίζω καθημερινά και επιβλέπω την υγεία του (Επισυνάπτω φωτογραφία)
Παρακαλώ για την περισυλλογή της/του (διαγράφετε αναλόγως τον έναν χαρακτηρισμό)  προκειμένου να στειρωθεί, αποπαρασιτωθεί, εμβολιαστεί και σημανθεί ηλεκτρονικά σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 4039/2012, να ελεγχθεί παράλληλα για λεϊσμανίωση σύμφωνα με τον ν.4235/2014, και να επανενταχθεί στην ίδια περιοχή προκειμένου να συνεχίζω την επίβλεψή της/του (διαγράφετε αναλόγως τον έναν χαρακτηρισμό) και να συμμετέχω στην αναζήτηση υιοθεσίας, για την οποία νομίμως θα σας ενημερώσω προκειμένου να συνταχθεί το συμβόλαιο υιοθεσίας.
Είμαι στην διάθεσή σας προκειμένου να υποδείξω ώρες και τόπο, να συνεργαστώ με τον ζωοκόμο και να βοηθήσω στην περισυλλογή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
(Υπογραφή/Ηλεκτρονική Υπογραφή)

Καλές στειρώσεις!

Για το Συμμετέχω Αδέσποτα Κατερίνης
Άντυ Νατσιοπούλου