Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων Ρεθύμνου, όπου έπειτα από ενέργειες του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, σύρθηκαν στα δικαστήρια τρεις ανήλικοι μαθητές και καταδικάστηκαν σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας. Ποιο...



ήταν το έγκλημα τους; Ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στις πολιτικές που θέλουν την παιδεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μνημονίων. Βγήκαν στους δρόμους, συμμετέχοντας στις μαθητικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας σχολεία με καθηγητές, βιβλία, υποδομές, παλεύοντας για το αυτονόητο δικαίωμα στην ουσιαστική και ολόπλευρη μόρφωση.

Να πάρει εδώ και τώρα νομοθετικές πρωτοβουλίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έτσι ώστε να καταργηθούν οι ποινικοποιήσεις των μαθητικών αγώνων και να αρθούν όλες οι καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος μαθητών.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν τον αυταρχισμό, την ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα. Από κοινού να απαντήσουμε με αγώνες ενάντια στις πολικές που τσακίζουν το δικαίωμα στη μόρφωση.

Να παρθεί πίσω η αυταρχική απόφαση επιβολής ποινής αναμορφωτικών μέτρων στους τρεις μαθητές του Γυμνασίου Ρεθύμνου.

To Δ.Σ.