Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για το νόμο Γαβρόγλου: «Θέλουμε πτυχία και όχι κοροϊδία»

Κατάληψη και διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι φοιτητές του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση της Ένωσης Σπουδαστικών Συλλόγων ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Με συνθήματα όπως... 

 
 
  

«θέλουμε πτυχία και όχι κοροϊδία», «όχι πρυτάνεις του υπουργού» και «Είναι Φρνακενστάιν δεν είναι Αϊνστάιν», οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το νέο σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

«Κάνουμε ξεκάθαρο στον Υπουργό Παιδείας ότι δεν θα δεχθούμε την υποβάθμιση των πτυχίων μας και πως θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας γιατί οι ρυθμίσεις του σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ είναι καταστροφικές και πλήττουν τα δικαιώματα των φοιτητών των ΤΕΙ μέσα από μια διαδικασία καταστολής και υποβάθμισης των σπουδών.

Ο Υπουργός επιτίθεται δολοφονικά κατά της ακαδημαϊκής κοινότητας καταργώντας εκπαιδευτικές διαδικασίες και Διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Περιφρονεί τις συνταγματικές διατάξεις, καταλύει δημοκρατικές δομές και υπονομεύει εσκεμμένα τη λειτουργία των ΤΕΙ», αναφέρεται στην ανακοίνωση των φοιτητών.

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση τονίζουν:

- ΟΧΙ στην παροχή πτυχίων διετούς κύκλου σπουδών.

- ΟΧΙ στην κατάλυση της αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου των Ιδρυμάτων.

- ΟΧΙ στο φωτογραφικό αποκλεισμό υποψηφίων στα όργανα διοίκησης των ΤΕΙ. Δικαίωμα σε όλους να εκλέγουν μεταξύ όλων και όχι δημιουργία εγκάθετων διοικήσεων κομματικά υποτελών του Υπουργού.

- Αποκατάσταση της χρηματοδότησης των ΤΕΙ που λιμοκτονούν

- Αυτοδύναμη λειτουργία των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών των ΤΕΙ.

- ΟΧΙ στο ύπουλο Σχέδιο συρρίκνωσης των ΤΕΙ με απρόβλεπτες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

- ΟΧΙ στην υποβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ.

- ΟΧΙ πτυχία διαφορετικών ταχυτήτων με μικροπολιτικά κριτήρια.