Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ηθοποιός πρόβαρε τον ρόλο του στο τρένο και σήμανε συναγερμός - Κλήθηκε μέχρι και ο στρατός λόγω των «ύποπτων» λέξεων που χρησιμοποίησε


Όταν ένας εργαζόμενος σε τρένο άκουσε τις αγγλικές λέξεις «όπλο» και «πιστόλι» από την τουαλέτα, την ώρα που η αμαξοστοιχία ταξίδευε στη νότια Γαλλία, φοβήθηκε το χειρότερο.

Ήταν... 

 
 
 
 
μία μόλις ημέρα μετά την επίθεση με σφυρί στην Παναγία των Παρισίων και η ένταση στον σταθμό του τρένου Valence ήταν στο «κόκκινο», καθώς η αστυνομία ανέβαινε στο τρένο.

Όπως όμως αποδείχθηκε, ο «ύποπτος» στην τουαλέτα του τρένου ήταν απλώς ένας ηθοποιός που έκανε πρόβα τον ρόλο του.

Η αστυνομία τον κατέβασε από το τρένο για να τον ανακρίνει και τελικά τον άφησε ελεύθερο.

Όλα αυτά συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα που το τρένο TGV ταξίδευε από τη Μασσαλία στο Παρίσι, σύμφωνα με το BBC. Ο άντρας έλεγε όλα αυτά τα «περίεργα» μέσα στην τουαλέτα για αρκετή ώρα. Πρόκειται για έναν 35χρονο ηθοποιό από το Παρίσι, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Άνθρωποι τον άκουσαν να μιλά δυνατά στα αγγλικά και στα ολλανδικά, όπως αναφέρθηκε. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιο έργο έκανε πρόβα.

Μετά την ειδοποίηση της αστυνομίας, το τρένο έκανε τη μη προγραμματισμένη στάση στο Valence, ενώ κλήθηκε ακόμη και ο στρατός. Κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση, αφού στη Γαλλία ισχύει ακόμη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα.