Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΑΠΟ ΑΜΜΟ ΠΟΥ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ - ΒΙΝΤΕΟ


Αναδύονται τα γλυπτά στο φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, που πραγματοποιείται μέχρι και τις 12 Ιουνίου στο κέντρο της... 

Αμμουδάρας (τέρμα της οδού Νάξου, κοντά στο δημοτικό πάρκινγκ). Στη συνέχεια, οι γλύπτες θα μεταφερθούν σε άλλο σημείο και συγκεκριμένα δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού, για να φιλοτεχνήσουν και εκεί ακόμη τρία γλυπτά. Εκτός απροόπτου, και τα έξι γλυπτά από άμμο θα παραμείνουν στην Αμμουδάρα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Ως γνωστόν, το φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του δήμου Μαλεβιζίου. Επίσης, έχει την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης. Πραγματοποιείται από το σύλλογο Γυναικών Μαλεβιζίου "Η Μέλισσα" σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση. Στο φεστιβάλ φιλοτεχνούν εφήμερα έργα ο πανεπιστημιακό καθηγητής από την Ουκρανία Yuriy Mysko η επίσης Ουκρανή γλύπτρια Lyudmyla Mysko και ο Μανώλης Χαρκούτσης.



Το θέμα του φεστιβάλ είναι καλοκαιρινές διακοπές και το μήνυμά του "Καθαρές θάλασσες - καθαρές παραλίες". Η πρόσβαση μικρών και μεγάλων είναι ελεύθερη ! Να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ στηρίζουν με χορηγίες τους μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, κυρίως από τον χώρο του τουρισμού

ekriti