Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Μαχαιρώματα μεταξύ Μαροκινών και Αλγερινών λαθρομεταναστών μπροστά στο Λευκό Πύργο - ΒΙΝΤΕΟ


Αστυνομικός της ομάδας Ζ έσωσε τη ζωή μαχαιρωμένου 

Νέο αιματηρό επεισόδιο μεταξύ Μαροκινών και Αλγερινών σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του... 





thestival.gr, 20χρονος Μαροκινός δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι στο στήθος από νεαρό Αλγερινό. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα μέτρα από το μνημείο του Λευκού Πύργου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών.

Αμέσως μετά το μαχαίρωμα οι νεαροί που επιτέθηκαν στον 20χρονο τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας το θύμα αιμόφυρτο στο σημείο. Περαστικοί ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα τρεις αστυνομικοί της ομάδας «Ζ», ένας αστυνομικός της Τροχαίας και το πλήρωμα ενός περιπολικού. Ο ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας «Ζ» παρείχε πρώτες βοήθειες στο θύμα, το οποίο είχε τομή περίπου είκοσι εκατοστών από το στήθος μέχρι τον αφαλό.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός κατάφερε να κρατήσει στη ζωή τον άτυχο Μαροκινό δημιουργώντας αυτοσχέδια βαλβίδα αποσυμπίεσης του πνευμοθώρακα. Τις γνώσεις για τη συγκεκριμένη τεχνική τις απέκτησε σε σχολείο παροχής πρώτων βοηθειών και περιποίησης τραύματος το οποίο παρακολούθησε πρόσφατα με τη μέριμνα της ΓΑΔΘ.

Ο νεαρός Μαροκινός παραδόθηκε στους διασώστες του ΕΚΑΒ σε σταθερή κατάσταση και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr από την παροχή πρώτων βοηθειών στον τραυματία...