Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Αγρίνιο: Αυτό που έγινε στο Μενίδι με τους ΡΟΜΑ δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα γίνει (ΒΙΝΤΕΟ)


 Οργή στα Αη Βασιλιώτικα για τους Ρομά… μετά το θάνατο του 11χρονου

Αυτό που έγινε στο Μενίδι δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα γίνει στο Αγρίνιο» δηλώνουν οι κάτοικοι στην περιοχή Αη Βασιλιώτικα του Δήμου Αγρινίου, οι οποίοι βιώνουν έναν εφιάλτη, χρόνια ολόκληρα!

Μετά... 

 
 
 
 
το θάνατο του μικρού μαθητή, όπου η μητέρα του έχει ρίζες από την περιοχή, τα κλειστά στόματα ανοίγουν και μιλούν στην κάμερα του agriniosite.gr γεμάτα θυμό και οργή για τα όσα κατά καιρούς συμβαίνουν στην περιοχή τους και καλούν τους αρμόδιους φορείς και τις αρχές, να αναλάβουν ενεργό ρόλο…

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλημμυρισμένοι με οργή και δηλώνουν ότι η κατάσταση που βιώνουν έχει φτάσει κυριολεκτικά στο απροχώρητο. Γυναίκες και παιδιά από φόβο δεν κυκλοφορούν στους δρόμους ενώ ζητείται η βοήθεια της αστυνομίας ακόμη και για καθημερινές μετακινήσεις.

‘Είναι αδιανόητο όταν καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ζητά αστυνομική προστασία ή οι υπάλληλοι καθαριότητας. Είναι αδιανόητο να παραγγέλνεις μια πίτσα και να ακούς τον καταστηματάρχη να σου λέει ότι δεν μπορούν να την φέρουν στην περιοχή γιατί φοβούνται. Νιώθουμε αιχμάλωτοι μέσα στα σπίτια μας και στην πόλη που ζούμε. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα. Είμαστε απροστάτευτοι. » ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής..

Επιθέσεις σε άνδρες, γυναίκες, αστυνομικούς και επαγγελματίες είναι συχνό φαινόμενο ενώ σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα!