Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Νέα έκρηξη οργής στο Μενίδι: Δεν ήτανε στραβή, σκοτώθηκε παιδί


Με την οργή και την αγανάκτηση να ξεχειλίζει για την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην περιοχή τους με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα, περισσότεροι από 500 κάτοικοι του Μενιδίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Ένα από τα κεντρικά συνθήματα... 

 
 
 
 
που ακούγονταν είχαν αποδέκτη τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι ο θάνατος του 11χρονου μαθητή ήταν «μια στραβή».

«Δεν ήτανε στραβή, σκοτώθηκε παιδί» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι με την αγανάκτηση να ξεχειλίζει για την απουσία του κράτους και της αστυνομίας, όπως υποστηρίζουν, από τις γειτονιές τους.

«Ο Μάριος – Δημήτριος 11 ετών, αυτός είναι ο ήρωας του δήμου Αχαρνών» ήταν το άλλο σύνθημα που ακουγόταν συνέχεια όπως και «έω τα όπλα από το Μενίδι» ενώ στα πλακάτ που κρατούσαν έγραφαν «έξω η πρέζα από το Μενίδι».

Συνάντηση αντιπροσωπείας με τον υπουργό κ. Τόσκα

«Έγινε συζήτηση με τον υπουργό, τον γγ του υπουργείου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και υπήρξε η δέσμευση για ένα καλύτερο αύριο για τις Αχαρνές» τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του δήμου και των κατοίκων της περιοχής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που διήρκησε 75 λεπτά.

Ο κ. Κασσαβός πρόσθεσε ότι σήμερα (Τετάρτη) στις 12.30 θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον γγ του υπουργείου και τον αρχηγό της αστυνομίας για να συζητηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας στην περιοχή των Αχαρνών .

Ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πολίτες είπε ότι θα γίνει κανονικά η σήμερινή συγκέντρωση που έχει προγραμματισθεί για τις 19:00 στο Μενίδι.

«Το Μενίδι είναι καζάνι που βράζει. Υπάρχει οργή και θυμός»

Πριν την συνάντηση με τον κ. Τόσκα ο Δήμαρχος Αχαρνών δήλωνε τα εξής: «Ήρθαμε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διαδηλώσουμε ειρηνικά. Το Μενίδι είναι καζάνι που βράζει. Υπάρχει οργή και θυμός. Δεν έχουμε λάβει μέχρι στιγμής κανένα αισιόδοξο μήνυμα για το αγαθό της ασφάλειας στην περιοχή μας. Έπρεπε να χαθεί ένας μαθητής για να αφυπνιστούν συνειδήσεις; Θα κάνουμε καθημερινά ειρηνικές διαδηλώσεις. Ζητάμε να μας δώσετε λύσεις. Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά να βρεθεί λύση. Για το ίδιο θέμα είχαμε συναντηθεί και με υπουργούς της ΝΔ. Ζητάμε να υπάρχει και στην πόλη μας ασφάλεια».

Ο πρόεδρος του συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, Παναγιώτης Πολυμενίδης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα υπάρχει από το 2000. Θεωρώ ότι τα ναρκωτικά είναι στο Μενίδι γιατί έχουν επιλέξει να είναι εκεί. Στο θέμα μας εμπλέκονται και άλλα υπουργεία όπως της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί έμπορος ναρκωτικών να συλλαμβάνεται και να αφήνεται ελεύθερος σε δύο ημέρες είπε ο κ. Πολυμενίδης.

Εκ μέρους γονέων της περιοχής, ο Ευάγγελος Σουλιώτης σημείωσε: «Εγώ αν δεν στείλω το παιδί μου στο σχολείο θα με καλέσει ο εισαγγελέας. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή μας και θέλουμε να ζούμε ελεύθεροι, με ισονομία και όχι με ναρκωτικά. Δεν μπορείτε ή δεν θέλετε; είπε καταλήγοντας ο κ. Σουλιώτης.

Real.gr