Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ομελέτα με Λαχανικά


Υλικά (για 2 άτομα):

  • 4 μεγάλα αυγά,
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος,
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  • 1 καρότο,
  • 1 κολοκύθι,
  • 4-5 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες,
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός,
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά),
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Ανακατεύω σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος κι αλατοπιπερώνω το μείγμα.

Κόβω το κολοκύθι και το καρότο με τον αποφλοιωτή λαχανικών σε φλούδες. Με αυτόν τον τρόπο τα λαχανικά θα ψηθούν πιο εύκολα και γρήγορα.

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά (6/9) ζεσταίνω το λάδι και γυρίζω το κρεμμύδι και το καρότο για 5-10' μέχρι να μαλακώσουν.

Τα λαχανικά ψήνονται ελαφρά.

Στην συνέχεια προσθέτω τα μανιτάρια και περιμένω να αφήσουν τα υγρά τους με ανοιχτό καπάκι (μπορώ να δυναμώσω την φωτιά για να πιούν πιο γρήγορα τα υγρά τους). Στο τέλος προσθέτω και τις φλούδες κολοκυθιού να μαλακώσουν κι αυτές. Τις φλούδες κολοκυθιού τις προσθέτω τελευταίες γιατί ψήνονται πιο γρήγορα από όλα τα λαχανικά. Αλατίζω τα λαχανικά.

Ρίχνω και το κολοκύθι.

Αφού ψηθούν τα λαχανικά,

ρίχνω τα χτυπημένα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κλείνω το καπάκι χαμηλώνοντας την φωτιά (2/9).
Η ομελέτα θα σιγοψηθεί για 10' με την υπάρχουσα θερμοκρασία και θα φουσκώσει. Αν επιθυμώ μπορώ να ρίξω και λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.