Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Θάνατος μαθητή στο Μενίδι: Διαμαρτυρία κατοίκων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα το απόγευμα

Την αντίδρασή τους στα όσα συμβαίνουν στην περιοχή τους θα εκφράσουν το απόγευμα της Τρίτης (13/06) κάτοικοι του Μενιδίου.

Μετά από κάλεσμα του Δημάρχου Αχαρνών, κάτοικοι του Μενιδίου θα πραγματοποιήσουν σήμερα (13/06) το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας στο... 

 
 
 
 
 
υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δίνοντας έτσι συνέχεια στις κινητοποίησεις τους μετά τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα, σε δημοτικό σχολείο της περιοχής.

«Ο Δήμαρχος Αχαρνών καλεί τους δημότες και κατοίκους των Αχαρνών σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017. Η προ-συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στον προαύλιο χώρο στο Δημαρχείο Αχαρνών και στις 18:30 θα γίνει αναχώρηση με μισθωμένα πούλμαν για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι κάτοικοι του Μενιδίου έχουν τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες κατά τις ανομίας που επικρατεί στην περιοχή τους.

Χθες το απόγευμα, ένα ακόμα συλλαλητήριο σημαδεύτηκε από επεισόδια.

Οι κάτοικοι, που δηλώνουν αγανακτισμένοι και οργισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, διαδήλωσαν απαιτώντας από τις Αρχές να βάλουν ένα τέλος στην ασυδοσία των Ρομά που, όπως επισημαίνουν, είναι υπεύθυνοι για την εγκληματικότητα στις Αχαρνές, τη διακίνηση ναρκωτικών και τις ληστείες.

Η ειρηνική πορεία ωστόσο εξελίχθηκε σε μάχη μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων. Οι αστυνομικοί είχαν και πάλι παραταχθεί με στόχο να μην επιτρέψουν στους κατοίκους να κλείσουν τη σιδηροδρομική γραμμή σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ορισμένοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ τα οποία απάντησαν με χρήση χημικών. Για αρκετή ώρα η ατμόσφαιρα γύρω απ’ τον σιδηροδρομικό σταθμό Μενιδίου θύμιζε εμπόλεμη ζώνη.