Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΤΑ ΚΟΚOΡΙΑ ΠΙΟ ΚΑΛA ΣΥΝΕΝΝΟΟYΝΤΑΙ! BINTEO



08 Ιουνίου

Συνεδρίαση με θέμα τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού κάλεσε τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Μεθώνης, τους Προέδρους των Τ.Κ. Μακρυγιάλου, Μεθώνης, Ν. Αγαθούπολης, Π. Ελευθεροχωρίου και τους εμπλεκόμενους φορείς σε συνεδρίαση για την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 στην ενότητα Μεθώνης με έδρα τον Μακρύγιαλο.

Παρευρέθηκαν οι...



Πρόεδροι των Τ.Κ πλην του Π. Ελευθεροχωρίου, Πρόεδροι και μέλη συλλόγων του Μακρυγιάλου, της Ν. Αγαθούπολης και της Μεθώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι.
Με το καλησπέρα άρχισαν οι λογομαχίες οι οποίες εξελίχτηκαν σε κοκορομαχίες όσο περνούσε η ώρα…
 
Αναμενόμενο θα έλεγα: Η πρόσκληση προκαλούσε σύγχυση αφού ανέφερε μόνο δύο εκδηλώσεις:
 

Την Μυδοχαρά (πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου) και την εκδήλωση »Στα Βήματα του Απόστολου Παύλου στις 17 Ιουνίου 2017.
Αν πάρουμε τον τίτλο της εκδήλωσης »Στα Βήματα του Απόστολου Παύλου» τότε μιλάμε για των αγώνα δρόμου που ονομάζεται έτσι εδώ και 7 χρόνια και διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εθελοντισμού της Μεθώνης στις 27 Ιουνίου κάθε φορά…


Αν κρατάμε την ημερομηνία 17 Ιουνίου 2017 τότε αναφερόμαστε στον αγώνα δρόμου που ονομάζεται »Το Πέρασμα του Απόστολου Παύλου» που διοργανώνει ο Μητροπολίτης με τον Δήμο μας.

Οπότε, με το δίκιο του, πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης, ο Αντώνης Μπούμπουρας και απαίτησε τα παρακάτω:

»Κυρία Αντιδήμαρχε, Κύριε Αντιδήμαρχε, Κυρίες και κύριοι λαμβάνοντας το έγγραφο βλέπω να υπάρχουν 2 θέματα: Πρώτον τις εκδηλώσεις» Στα Βήματα του Απόστολο Παύλου» και δεύτερον η Μυδοχαρά. Απουσιάζουν βέβαια, Κυρία Νικολοπούλου, οι εκδηλώσεις μας για τον Απόστολο Παύλο και η Καβουροβραδιά μας που γίνεται το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.
Οι εκδηλώσεις μας εντάσσονται κάθε χρόνο στο ευρύτερο πρόγραμμα του Δήμο, επομένως, θα πρέπει να ενταχτούν στον συντονισμό δράσεων.
27 /6/2017 Αγώνας δρόμου για τον Απόστολου Παύλου, Πολιούχο Μεθώνης με αφετηρία στο Ανδριάντα του Φιλίππου ΙΙ, δηλαδή το παλιό λιμάνι Μεθώνης, σημείο απόπλου του Απόστολου Παύλου για την Αθήνα, πέρασμα από το βήμα του Απόστολου Παύλου και τερματισμός στην κεντρική πλατεία Μεθώνης.

28/06/17 Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Απόστολου Παύλου. Περιφορά με συνοδεία φιλαρμονικών και Ευζώνων και χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών.

Στις 18/6/17 ετοιμάζουμε παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Κάνουρα με θέμα: »Η πορεία του Απόστολου Παύλου από την Μικρά Ασία – Κύπρο-Μακεδονία στην Μεθώνη Πιερίας – Αθήνα- Κόρινθο» όπως γράφεται στον τίτλο του βιβλίου.
Αύριο περιμένουμε την οριστική απάντηση για την παρουσίαση αν θα γίνει στις 18 Ιουνίου ή αργότερα.
Παρακαλώ Κυρία Αντιδήμαρχε, όλα να ενταχτούν στο πρόγραμμα σας.»
Κλείνοντας, ο Κύριος Μπούμπουρας αναφέρθηκε αποκλειστικά και πάλι στην παράδοση και στην κληρονομιά που άφησε ο μακαριστός Μητροπολίτης Βαρνάβας, κάτι που εκφράζεται καθημερινά, όπως είπε, από τους Μεθωνιώτες και βέβαια απ‘ όλο τον κόσμο της Β. Πιερίας.
Τα λόγια του Προέδρου της Τ.Κ. Μεθώνης αναζωπύρωσαν την συζήτηση.
Τελικά φάνηκε πως μόνο για την Μυδοχαρά και τον αγώνα του Μητροπολίτη επρόκειτο να γίνει συζήτηση.

Με αποτέλεσμα:
  • Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ν. Αγαθούπολης και οι Πρόεδροι των Συλλόγων της Ν. Αγαθούπολης και της Μεθώνης να αναρωτιούνται για ποιο λόγο να τους καλέσουν στην συνεδρίαση εφόσον δεν τους αφορούν οι 2 εκδηλώσεις αυτές.
  • Οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων του Μακρυγιάλου να μείνουν αμέτοχοι.
  • Οι αντιπρόσωποι Δ.Ε Μεθώνης, της Τ.Κ. Μεθώνης και της Τ. Κ. Μακρυγιάλου να μαλώνουν στο ποιος προστατεύει την παράδοση και την Ιστορία και ποιος θέλει το καλό του Δήμου.
Πάντως έτσι μάθαμε ότι :
  • Μόνο η Μυδοχαρά και ο αγώνας δρόμου είναι οι εκδηλώσεις του Δήμου όσον αφορά την Δ.Ε Μεθώνης και έτσι 3000 ευρώ πάνε στην ίδια ενότητα ( Μακρύγιαλος ) για αυτές τις 2 εκδηλώσεις .
  • Όλες οι άλλες εκδηλώσεις δεν είναι του Δήμου επειδή τις διοργανώνουν οι Σύλλογοι.
  • Όσοι διοργανώνουν εκδηλώσεις για τον Πολιούχο τους ας κάνουν αίτηση αν επιθυμούν να τους στηρίξει ο Δήμος, αλλά, σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 300 ευρώ για να καλυφτούν τα έξοδα για τα κεράσματα μετά της εκκλησία…
  • Οι άλλοι σύλλογοι : ούτε να το σκεφτούν ….Και να μην έχουν παράπονα εφόσον ο Δήμος τους παραχωρεί τον χώρο ( την αυλή του σχολείου συνήθως )
Επίσης φάνηκε ότι :
  • Κάποιοι Πρόεδροι δεν γνωρίζουν την διαδικασία για να ζητήσουν οικονομική βοήθεια από τον Δήμο…
  • Κάποιοι Πρόεδροι προσπαθούν να σώσουν την παράδοση και την Ιστορία του χωριού τους…
  • Κάποιοι Πρόεδροι δεν τολμούν να μιλήσουν ή δεν ενδιαφέρονται να προστατεύσουν τον πολιτισμό του χωριού τους …
  • Κάποιοι Πρόεδροι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα καλύτερα από όλους, πιστεύουν ότι είναι υπεράνω των Δημοτικών Συμβούλων και των Αντιδημάρχων και παίρνουν τον λόγο ενώ δεν είναι η θέση τους να απαντούν ….
  • Κάποιοι άλλοι ξεχνούν ότι βρίσκονται ένα ή δυο σκαλοπάτια πιο πάνω στην ιεραρχία και ότι θα έπρεπε να έχουν το πρώτο λόγο …..
  • Και κάποιοι προσπαθούν να περάσουν τους άλλους για τρελούς και καθυστερημένους….
Τι να πιστέψουμε;;;
Ότι η σύγχυση στην πρόσκληση ήταν σκόπιμη επειδή ήθελαν να εμπλέξουν τους συλλόγους της Μεθώνης, της Αγαθούπολης και του Παλιού Ελευθεροχωρίου σε εκδηλώσεις του Δήμου που γίνονται στην ενότητα του Μακρυγιάλου αν και δεν τους αντιπροσωπεύει καθόλου ;;
Ότι φεύγουν επίσημα έγγραφα χωρίς να τα ελέγξει κανείς;;
Ή να πιστέψουμε ότι αδιαφορούν τόσο πολύ για θέματα που καίγονται στους κατοίκους της Μεθώνης που δεν μπορούν να θυμούνται ούτε την σωστή ονομασία των εκδηλώσεων της Μεθώνης ούτε τις μέρες που γίνονται!!
Ένα είναι σίγουρο: Αν βάλουμε στην ζυγαριά την Παράδοση και την Ιστορία από την μια μεριά και το συμφέρον από την άλλη …. Κερδίζει το συμφέρον….
Ας μη μένουν έκπληκτοι κάποιοι… Από τα βάθη των αιώνων πάντα έτσι ήταν!!

Ιζαμπέλ Δέδε