Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Μάχη στην εντατική για την 18χρονη που έπεσε σε κώμα από εισπνοή αερίου γέλιου


Συγκλονίζει μια νέα υπόθεση σοκ με θύμα μια 18χρονη κοπέλα από τη Βρετανία, που έκανε τις διακοπές της στην περιοχή των Μαλίων. Η άτυχη κοπέλα φαίνεται να πέρασε την τελευταία νύχτα των διακοπών της διασκεδάζοντας σε διαφορά νυχτερινά καταστήματα. Όπως αποκάλυψε πρώτο το... 

 
 
 
 
 
neakriti.gr, η κοπέλα μεταφέρθηκε προχθές Τρίτη χωρίς τις αισθήσεις της αρχικά στο ιατρικό κέντρο της περιοχής και μετά στο ΠΑΓΝΗ, όπου διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν ήδη σε κώμα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το θύμα βρέθηκε σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολα αναστρέψιμη κατάσταση, είναι, όπως φαίνεται, τραγικές. Η 18χρονη, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από την αστυνομική έρευνα, εισέπνευσε laughing gas-αέριο γέλιου, από μπαλόνια που κυκλοφορούν στην περιοχή των Μαλίων. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες από την παρέα της αναφέρουν πως πιθανότατα να εισέπνευσε δύο μπαλόνια, γι' αυτό και οι συνέπειες, σε συνδυασμό με το αλκοόλ, ήταν ραγδαίες και δραματικές.

Τις τελευταίες ώρες νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Η κοπέλα υποβλήθηκε και σε τοξικολογική εξέταση και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη, με τους θεράποντες γιατρούς να ερευνούν αν υπάρχουν και άλλα ευρήματα.

Μάχη στην εντατική

Η 18χρονη βρισκόταν διασωληνωμένη μέχρι τα ξημερώματα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ενώ τα μέλη της παρέας της κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις για τις κινήσεις τους τη μοιραία νύχτα, λίγο πριν ταξιδέψουν για τη Βρετανία.

«Η 18χρονη μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ περίπου στις 12 τα ξημερώματα και μετά τις εξετάσεις κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη», τόνισε ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης.

Μπορεί να προκαλέσει και εμφράγματα

Ειδικοί πάντως εκπέμπουν SOS, καθώς το "αέριο του γέλιου" μπορεί να προκαλέσει ασφυξία, επιληπτικές κρίσεις ή και εμφράγματα. Όπως έχει αποδειχτεί, "κόβει" στιγμιαία το οξυγόνο από τους πνεύμονες των χρηστών, γεγονός που επιφέρει βαριά σύγχυση. Σύμφωνα με ειδικούς, το "αέριο του γέλιου" έχει συνδεθεί με θανάτους σε Αγγλία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία.

Μεμονωμένα περιστατικά

Ωστόσο, τόσο ο δήμαρχος Χερσονήσου όσο και πολίτες της περιοχής μιλούν για τα Μάλια «της φιλοξενίας και του πολιτισμού», ενώ ξενοδόχοι αλλά και ξεναγοί αναφέρονται στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια. «Σε καμία περίπτωση τέτοια μεμονωμένα περιστατικά δεν αντεπεξέρχονται στην πραγματικότητα των Μαλίων. Θέλω να πιστεύω πως η υγεία του κοριτσιού θα εξελιχθεί καλά» σημείωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης.

neakriti.gr